Det tar emot, men grattis Liverpool

Jag spenderade söndagskvällen i soffan och genomled mötet mellan Liverpool och Manchester United. Och ja, jag led – som United-supporter.

Liverpool var klart bättre.
Liverpool vann klart rättvist.
Det var jobbigt, riktigt jobbigt.

Att se ens lag spela så urdålig fotboll och bli totalt manglande är inte roligt, men det är så det ser ut idag. United har inte varit bra på flera år och frågan är hur länge det dröjer innan det händer nåt vettigt igen?

Med tanke på lagets kvalité och all fokus som hamnar på José Mourinhos vara eller icke vara så tror jag tyvärr att det kan dröja. Mou borde i mina ögon kasta in handduken, men att han gör det är lika troligt som att vi har en flygande ko på julafton.

Det vill säga, det kommer inte att hända. Stoltheten är för stor, men han om någon borde kanske ta sitt ansvar och inse att det här inte fungerar.

Det är såklart ett önsketänkande från min sida, men det vore en finfin julklapp – ett avgångsbesked från ”The Special One” som inte är särskilt speciell längre, mer än i negativ bemärkelse då vill säga.

****

Vi närmar oss jul och det är en härlig tid på året. Jag hoppas att ni delar min känsla och att julen spenderas med nära och kära och att ni verkligen njuter av stunden.

På tal om julklappar så kan vi väl hålla tummarna för att MFF får en hyggligt trevlig lottning i Europa League senare idag.

****

På återseende efter lottningen, då ska vi prata MFF och Europa League.

// Soffcoachen