Mourinhos dagar är räknade – tacka gud för det

Manchester United har efter mycket om och men tagit sitt förnuft till fånga och gjort sig av med José Mourinho. Jag som United-supporter är fantastiskt nöjd över detta och vet många som delar min känsla just nu.

Mitt Twitter-flöde har fullkomligt bombarderats av glädjerop och som sagt, jag förstår dem till 100%.

Insatsen mot Liverpool senast där United mer eller mindre agerade som ett pojklag var det som fick bägaren att till slut rinna över och nu ska det bli ruggigt intressant att se vem som får den stora äran att ta över.

Jag är väl medveten om att United har en lång väg att vandra innan ordningen är återställd igen och det kommer ta tid. Det som behövs nu är en plan på hur man ska lyckas och vem som ska få förtroendet.

Om det vore upp till mig att anställa en ny tränare för Manchester United här och nu hade jag lyft luren och ringt Zinedine Zidane. Där har vi en tränare som jag tror kommer gå en stark karriär till mötes oavsett vilket jobb han väljer att ta sig an när semestern för hans del är över.

Under de år Zidane huserade som huvudtränare för Real Madrid fick vi se prov på fin fotboll och en vinnarmentalitet, lite som det United hade med Sir Alex Ferguson vid rodret, men sedan gode Sir Alex tackade för sig har det gått sakta men säkert åt skogen.

Nu behövs det nytt blod igen och Zidane är drömnamnet för mig.

// Soffcoachen