OGS-effekten håller i sig

Ni som följer mig här vet att jag är svag för Manchester United. Det är ingen hemlighet att det är mitt lag och det får ni tycka vad ni vill om, men här och nu ska vi prata Manchester United och vi ska prata OGS-effekten.

Vem är OGS?
Vad är OGS?
OGS?
Vi pratar naturligtvis om Ole Gunnar Solskjaer.

Vilken prestation denne fantastiske norrman har stått för under sina fyra första matcher som United-tränare. Det är succé och det är så efterlängtat och så roligt. Man myser och njuter samtidigt och för oss United-supportrar är detta otroligt efterlängtat.

Sen Solskjaer hoppade in istället för José Mourinho har United mött Cardiff, Huddersfield, Bourenmouth och nu Newcastle. Samtliga fyra är vinster och det har ju sett vettigt ut också. Just spelet och att en lirare som Paul Pogba verkar ha hittat tillbaka till gammal god form är det som värmer mest. Det är ju trots allt inga supermotståndare som United besegrat, men med det ”gamla” United så hade det knappast varit full pott i samtliga fyra, det kan vi väl vara överens om?

Ser vi till gårdagens match mot Newcastle så satt segern hårt inne. 0-0 med timmen spelad och i den 63’e får Solskjaer med ledarstab för sig att göra en förändring.
Ut går Martial och Mata, in kommer Lukaku och Sanchez.

Minuten senare gör Lukaku 0-1 efter att ha stött in en retur från en bra slagen frispark och med tio minuter kvar av ordinarie speltid står den andre inhopparen för en suverän framspelning till Rashford som punkterar matchen med sitt 0-2-mål.

Då njöt man, med 0-2-målet i hamn var fjärde raka trepoängaren bärgad och nu är det bara sex poäng upp till topp fyra vilket känns hur bra som helst – säsongen lever igen, i allra högsta grad dessutom.

För er som inte såg matchen igår så är klippet nedan en sammanfattning av mål och höjdpunkter.
Mycket nöje.

Tack för att ni tog er tid.

// Soffcoachen