Premier League lever i allra högsta grad

Den som trodde att Premier League var avgjort kan tänka om. Ligan lever i allra högsta grad eftersom seriefinalen från Etihad Stadium igår slutade med hemmaseger, 2-1. City är därmed med i racet igen och nu ska det bli intressant att se hur Klopps mannar agerar efter säsongens första förlust.

På måndag har Liverpool bortamatch mot Wolves, samma Wolves gästar sedan City på Etihad måndagen därpå så för Wolverhamptons del är det minst sagt två tuffa matcher som väntar.

Det finns naturligtvis många saker att diskutera från gårdagens match och för att nämna några så har vi den här bilden på bollen som var 1,12 centimeter ifrån att ge Liverpool ledningen i den 20’e matchminuten.

1,12 centimeter.
Det är ju löjligt nära.

Sen har vi en situation med Vincent Kompany och Mohamed Salah dryga tio minuter därpå där den förstnämnde likaväl kunnat få syna det röda kortet som det gula efter att ha stått för en minst sagt klumpig tackling i ett pressat läge mot Salah tack vare en dråplig pass från backkollegan Stones.

City hade marginalerna med sig.
Liverpool hade det inte.

Det var helt enkelt inte deras kväll, men vi som inte är färgade tackar för det för nu är det liv i ligan igen.

Liverpool är fortsatt i förarsätet, men nu bara med fyra poängs försprång på City och ytterligare två på tredjeplacerade Tottenham.
Hur ska det här sluta? Spännande lär det bli.

För er som inte såg matchen igår bjuds ni på höjdpunkterna från tungviktsmötet nedan.

// Soffcoachen