Den här listan är sinnessjuk

Under dagen har det släppts en uppdaterad lista över vilka spelare som värderas till de dyraste i världen. I topp på denna finns en brasse vid namn Neymar och som tvåa hittar vi klubbkollegan Kylian Mbappé.

27-årige Neymar är enligt denna lista värderad till mäktiga och helt sinnessjuka 2,3 miljarder kronor. PSG-kompisen Mbappé är ”bara” värderad till 2,2 miljarder min i mina ögon är det lika sjuka siffror som det ovan. Det är liksom inte sunda priser nånstans och att det ens går att handla en fotbollsspelare för fantasisummor som dessa är rätt sjuka.

Jag menar, vem kan på riktigt säga att en spelare i 27 års ålder är värd över två miljarder?
Det finns ingen skulle jag vilja påstå.

Nu vet jag dock hur sjuk den här branschen och marknaden sakta men säkert har blivit och det är egentligen bara att beklaga. På sikt är det vi fotbollsälskare som får ta smällen då avgifterna för rättigheter bara blir högre så kommer mediabevakningen till slut att bli mindre och det är inte riktigt den utväxlingen vi önskar.

Listan över de 10 högst värderade spelarna i världen:

1. Neymar

Klubb: PSG
Pris:  2,3 miljarder kronor

2. Kylian Mbappé

Klubb: PSG
Pris: 2,2 miljarder

3. Leo Messi

Klubb: Barcelona
Pris: 2 miljarder

4. Mohamed Salah

Klubb: Liverpool
Pris: 1,7 miljarder

5. Harry Kane

Klubb: Tottenham
Pris: 1,5 miljarder

6. Kevin De Bruyne

Klubb: Manchester City
Pris: 1,3 miljarder

7. Antoine Griezmann

Klubb: Atlético Madrid
Pris: 1,3 miljarder

8. Paul Pogba

Klubb: Manchester United
Pris: 1,2 miljarder

9. Philippe Coutinho

Klubb: Barcelona
Pris: 1,2 miljarder

10. Raheem Sterling

Klubb: Manchester City
Pris: 1,1 miljarder

Ser ni priserna? Det är galet.

// Soffcoachen