Tisdagskväll i Marseille!

Denna tisdagskväll är en rätt så sval sådan i bettingsammanhang. Fotbollsmässigt finns det inte mycket att se fram emot då Ligue 1 bara har en match på menyn och detta ihop med ett par omspelsmatcher från FA-cupen. Jag väljer serieliret från Frankrike framför cup-mötena från England och ser med det sagt fram emot vad tisdagskvällen i Marseille har att erbjuda.

Så här kan det se ut på magnifika Stade Vélodrome när Marseille lirar, men det lär inte vara riktigt den här inramningen den här kvällen – tyvärr. Marseille har likt sina motståndare en hyggligt medioker säsong så här långt och med 22 respektive 21 omgångar avklarade är detta ett möte mellan två lag i mittenskiktet av Ligue 1.

Tabellen just nu

Hemmalaget är det lag av de här båda som har tyngst förväntningar på sig och det innebär således att de har floppat hårdast. Inte i klass med Monaco dock som fortfarande är involverade i bottenstriden och som lär så förbli, men för ett lag av Marseilles kaliber är en tiondeplats inget att hurra för.

Vissa vill påstå att de spelar med kniven mot strupen spelar de inte in tre poäng mot Bordeaux ikväll kan det vara så att Rudi Garcias dagar som Olympique de Marseille-tränare är räknade.

Värt att poängtera är att Marseille tar sig an kvällens match utan en drös tongivande lirare. Dimitri Payet är borta på grund av skada och Kevin Strootman ihop med Florian Thauvin är avstängda. Det finns heller ingen Rami till Garcias förfogande och inte heller någon Super-Mario då nyrekryterade Mario Balotelli inte heller kommer till spel. Ni hör va? Det är inte vilka dussinlirare som helst som saknas om man säger så.

Marseille är trots detta favoriter och detta i kraft av hemmaplan. För egen del tror jag på en rätt så stökig match mellan två lag i poängbehov och testar över 3,5 kort då mannen med pipan, Jérôme Brisard, har en tendens att spåra ur ibland.

Spel två blir hörnlinan på gästande Bordeaux som Bethard satt till över/under 3,5. Jag tror att gästerna passerar den linan med hyfsad marginal. 5-6 Bordeaux-hörnor känns inte omöjligt i mina ögon.

Det är mina lir denna tisdagskväll. Lycka till med era och extra lycka till om ni tar rygg på mina idéer.

// Soffcoachen