City & Barca!

Gårdagen slutade med ett grönt lir av två möjliga. Det är en hygglig utdelning det, men ikväll siktar vi på 2/2 och detta med hjälp av Manchester City och Barcelona.

Vi börjar i England.

Goodison Park står som värdarena för Citys möte med Everton och här är Pep’s gubbar i ett gynnsamt läge. Tack vare Liverpools fadäs mot West Ham senast där de bara fick 1-1 så har Manchester-laget chans att ta sig ikapp serieledarna och jag har minst sagt svårt att se hur City ska misslyckas med den bedriften. Inget illa menat mot Everton, men de är inte i slag för tillfället och föll de med 3-1 hemma mot Wolves senast så lär det inte bli snyggare siffror mot ett motiverat City.

Den modige kan testa -2 till ett riktigt smarrigt odds, men själv nöjer jag mig med -1,5 till vettiga pengar i mina ögon.

***

Över till Spanien och El Clasico!

Barcelona mot Real Madrid på Camp Nou ikväll och detta i semifinal ett av två i Copa del Rey. Barca är förhandsfavoriter i kraft av hemmaplan, men också för att de mår något bättre än sina motståndare rent resultatmässigt. Nu har Real Madrid förvisso ångat på bra på slutet och står i skrivandets stund på fem raka segrar, men då har de mött rätt klena motstånd också.

Barca spelade 2-2 mot Sevilla senast och får eventuellt klara sig utan Messi ikväll. Om han inte kommer till spel så tror jag att chanserna i mitt lir rätt kraftigt, men optimist som jag är så tror jag på det bästa och det är att Messi lirar och att Barca vinner ”lätt”.

Senaste besöket på Camp Nou för Los Blancos slutade med förnedrade 5-1. Riktigt så stora siffror blir det kanske inte ikväll, men en tvåmålsseger för Barca är ingen omöjlighet.

***

Lycka till med kvällens lir och tack för att ni tog er tid.

// Soffcoachen