Trevlig helg!

Fredag är veckans bästa dag, det vet vi sen gammalt. Lägg därtill att vi har en helg fullpackad med massa härlig sportunderhållning, då förstår ni att vi har strålande tider, härliga tider och såna gillar vi, eller hur?

Ligaspelet från de största ligorna i Europa rullare vidare med nya spännande omgångar och vissa matcher är naturligtvis intressantare än andra, så är det ju alltid. Själv fokuserar jag lite extra mycket på Premier League och vi börjar med att ge mitt kära Manchester United en stund i rampljuset.

Fulham vs Manchester United

  • Lördag 13:30

United är bra igen och har tio raka utan förlust och nio av dessa har Solskjaers gubbar vunnit. Det är skönt som United-fan att konstatera att ordningen äntligen är återställd och jag tror likt många andra att succén fortsätter.

Fulham är inte i slag och slåss för förnyat kontrakt. Den kampen lär fortsätta även efter mötet med United.

Spel: Manchester United vinner

Vi lämnar Premier League för stunden och kastar oss över Serie A istället. Matchen i fokus är den ”tidiga” kvällsmatchen och denna spelas mellan två lag som siktar uppåt i tabellen.

Fiorentina vs Napoli

  • Lördag 18:00

Napoli, serietvåa, har en förvisso lång väg att vandra för att få närkontakt med suveräna serieledarna Juventus. Med 22 omgångar avklarade skiljer det nio poäng dem emellan och det enda Napoli kan göra är att fortsätta plocka trepoängare och hoppas samtidigt hoppas på att fler lag än Parma lyckas sno poäng mot Juve.

Fiorentina har gjort en fin säsong så här långt och stoltserar med 31 poäng vilket leder till en nionde plats med blott fyra poäng upp till sjätteplatsen och fem till femte. Ser vi tillbaka på hur det såg ut när de här lagen möttes på den här arenan i fjol så vann Fiorentina med 3-0, så lätt blir det nog inte den här gången.

Spel: Över 4,5 kort

Nu lämnar vi lördagens matcher och ser till vad söndagen har att erbjuda och då hittar vi en massa smått och gott, men det är en match som sticker ut lite extra….

Manchester City vs Chelsea

  • Söndag 17:00

Söndagsnöje bara av att läsa lagens namn och speciellt i samma maning. Chelsea har svajat lite på slutet, speciellt på resande fot. 2-0-förlusten mot Arsenal följdes upp med 4-0-förlust borta Bournemouth och nu ska de ta sig an självaste City borta. Hur kommer det här sluta? Sarris gubbar har sannerligen ingen enkel uppgift framför sig!

City har fått en nytändning och i skrivandets stund är de serieledare på grund av bättre målskillnad än Liverpool. Beroende på hur nyss nämnda Liverpool presterar i deras lördagsmatch så kan de vara tabelltvåa igen när den här matchen väl drar igång, men jag tror nog att City löser tre poäng här i kraft av hemmaplan och då är det ingen större skillnad i tabellen – om de båda topplagen sköter sig alltså.

Spel: Under 4,5 kort

***

Med de tre spelen känner jag mig rätt så nöjd och med det sagt tar jag tillfället i akt och lever upp till rubriken.

Trevlig helg!

// Soffcoachen