MFF förtjänar att hyllas – och fansen

Det blev bara uddamålsförlust för Malmö FF hemma mot Chelsea igår. Underläge med 0-1 i halvtid blev till 0-2 med knappa timmen spelad och med tio minuter kvar stod Anders Christiansen för ett ack så viktigt reduceringsmål. Förlust, precis som väntat vill jag påstå, men MFF förtjänar verkligen att hyllas.

Laget gjorde vad de kunde. De stod upp bättre än förväntat och Chelsea fick verkligen jobba för segern. Det är inte alltid Chelsea behöver göra det, speciellt inte när de kommer till Sverige och lirar mot ett allsvenskt lag…

Jag tycker MFF ska ha en eloge för sin insats. Precis som deras fans borde få. Det är redan många som hyllar MFF-laget och MFF-fansen, men jag vill med detta bara delge att jag ställer mig i hyllningsledet.

Nu har vi ett returmöte att se fram emot och detta spelas den 21 februari på Stamford Bridge. Tror ni Chelsea-fansen ramar in det lika vackert? Knappast.

Det vore kul om MFF skrällde, inget snack om det. Men om det händer? Knappast.

Chelsea är det bättre laget och avancerar här. Misslyckas de med det så lovar jag er att springa naken runt torget här i stan där jag bor, mitt på ljusa dagen. Vet inte om det är värst för mig eller mina vänner i stan, men ett vad är ett vad och jag är den typen av människa som står för mitt ord.

Tack för att ni tog er tid.

// Soffcoachen