Härlig onsdag!

Tittar vi på vad denna onsdagskväll har att erbjuda i sportsammanhang så är det lätt att säga härlig onsdag. Vi har hockey, fotboll och skid-VM framför oss för de som gillar det. För egen del nöjer jag mig med fotboll och hockey och det är ett par finfina matcher som vi har att se fram emot.

  • HockeyAllsvenskan

Almtuna vs Karlskrona
Björklöven vs Tingsryd
Leksand vs AIK
Modo vs Södertälje
Pantern vs BIK Karlskoga
Västerås vs Vita Hästen
Västervik vs Oskarshamn

  • Premier League

Arsenal vs Bournemouth
Southampton vs Fulham
Chelsea vs Tottenham
Crystal Palace vs Manchester United
Liverpool vs Watford
Manchester City vs West Ham

  • Copa del Rey

Real Madrid vs Barcelona

Gillar ni samma sporter som undertecknad och följer de här ligorna så ser ni bara genom att spana in matcherna att det är en finfin onsdagskväll som väntar.

Vi börjar med att prata hockey…
Matchen som sticker ut lite är toppmötet i Dalarna där AIK gästar Leksand. AIK är redan klara för finalserien och det mesta talar för att de ställs mot Oskarshamn i den om ett par veckor. Leksand däremot har börjat leverera och kanske skulle deras självförtroende må ännu bättre av att knäppa serieledarna på näsan?

Svår match, men ack så intressant.

Över till Premier League…
Topplagen är i farten, båda på hemmaplan och båda med press och krav på att leverera. Surret inför avspark är att Man City lyckas bäst då fler och fler börjar ifrågasätta Liverpool. Jag köper det snacket. Liverpool gjorde ingen jättebra insats mot United senast och det var förvisso väntat då de sällan presterar på Old Trafford, men frågan är om Klopp får sina gubbar till en bättre prestation hemma på Anfield med den anspänning som väntar och när samtliga på arenan mer eller mindre förväntar sig tre ”lätta” poäng?

Watford kan skrälla, absolut – men City däremot, de lär inte vika ner sig!

Måste prata lite om Londonderbyt också. Chelsea spelar med kniven mot strupen, eller åtminstone så lär Maurizio Sarri ha den känslan. Även om det blev 0-0 i Ligacupfinalen mot Manchester City så blev det förlust efter straffar och lek med tanken att de står för en blek prestation i detta derby, då kan nog Sarris dagar vara räknade.  Tottenham slåss för en positionering bland de främsta i ligan och även om de är underdogs här så ska de absolut inte räknas bort.

Sladjan och Zlatan har pratat om respektive lags stjärnspelare. Missa inte det avsnittet.

Sist men inte minst, El Clasico…
Returmöte i Copa del Rey den här veckan och först ut är Real Madrid vs Barcelona på Santiago Bernabeu-stadion. 1-1 har vi från den första ronden på Camp Nou och nu är det Barca som måste vinna, eller göra en del mål… 2-2 räcker för gästerna, men det gör också seger såklart. Hur det slutar? Svårt att säga såklart, men Barca kliver in här som knappa favoriter och frågan är om det är korrekt?

En finalplats står på spel och jag tror på en stökig match. Obligatoriska spelet från den här matchen blir att Sergio Ramos får syna ett kort och detta får vi till @1.90 hos Bethard.

***

Det var lite av mina tankar inför kvällens alla höjdpunkter.

Njut av vad som komma skall och lycka till med era spel!

// Soffcoachen