Dags att agera, United

Det ni ser på bilden ovan är en vinnare.
Det ni ser på bilden ovan är en frälsare.
Det ni ser på bilden ovan är vad jag hoppas blir Manchester Uniteds blivande tränare.
På livstid.

Det har snart gått ett dygn sedan det ”omöjliga” inträffade. Denne fantastiske norrman åkte med ett stukat lag till Paris med ett 0-2-underläge från Old Trafford. Hur det gick? Det vet ni nog vid det här laget.

Om ni mot förmodan missade den här fighten så bjuds ni på highlights här.

Efter att ha sett Solskjaer göra det många påstod var omöjligt på förhand så är jag villig att se honom som permanent United-tränare. Jag skrev tidigare att han borde få ett livstidskontrakt och det kanske var att ta i, men ändå inte.

Det Ole Gunnar gjort med United sedan han tog över efter José Mourinho är fantastiskt. Det är samma trupp, det är en mer stukad sådan än någonsin och ser vi till resultatet och prestationen på Parc des Princes så var det ett fantastiskt sådant – med United-ögon sett, såklart.

En av anledningarna till min hybris är att United kom till spel med tio ordinarie spelare på frånvarolistan. Nio skadade, en avstängd. Pogba fick ju som bekant syna det röda kortet på Old Trafford och saknades här. Lägg där till att Mata, Herrera, Valencia, Lingard, Martial, Jones, Alexis, Matic och Darmian var skadade så förstår ni grejen.

PSG då, vad hände där? De saknade förvisso Neymar, men en spelare gör inget lag. Det är en klyscha, jag vet. Men det bevisade United onekligen igår då en så gott som komplett elva (mer eller mindre) saknades helt. Åter till vad PSG gjorde, så gjorde de inte så mycket. Bollen gick runt, den var i hemmalagets ägo, men det hände förvånansvärt lite.

Jag är som ni märker ack så imponerad över Uniteds insats och jag tackar Ole Gunnar Solskjaer för den frälsare han är.

Hoppas United gör det samma och agerar snart. Vi behöver OGS ett tag till för att hitta tillbaka till gammal god form.

Tack för att ni tog er tid.

// Soffcoachen