Önsketänkade inför CL-lottningen

Om ett par timmar är det dags för Champions League-lottning. Då får vi svaret på hur kommande kvartsfinaler kommer att se ut på pappret och det ska bli riktigt intressant att se.

Lagen som är klara för kvartsfinal:
Ajax
Porto
Juventus
Manchester City
Manchester United
Tottenham
Liverpool
Barcelona

I det här skedet av turneringen är det fri lottning. Det innebär att lag från samma nation kan mötas så för många lag finns det riktiga mardrömslotter.

Jag är som ni säkert känner till vid det här laget svag för det rödklädda Manchester-laget och allt utom Barcelona, Liverpool, Juventus och City skulle kännas bra att få. Det lämnar som ni hör inte många lag kvar, men man kan ju alltid hålla tummarna för en ”enkel” lottning.

Mitt önsketänkade över hur kvartsfinalerna ska se ut får bli så här:

Juventus vs Barcelona
Tottenham vs Porto
Manchester City vs Liverpool
Manchester United vs Ajax

Efter det Ajax visade upp på Santiago Bernabéu-stadion kan det tyckas märkligt att vilja ha dem, men det vi ska komma ihåg var att de mötte ett illamående Real Madrid. United mår inte så dåligt längre och då tror jag absolut att de löser avancemang mot ett talangfullt men icke så rutinerat Ajax-lag.

Hur ser din drömlottning ut för ditt favoritlag? Jag diskuterar gärna Champions League och ni når mig enklast via Twitter.

Snart kör vi, håll i hatten!

// Soffcoachen