Kom igen, Blågult!

Då var det lördag igen och ikväll är det Sveriges tur att kliva in i EM-kvalet. De gör det på nationalarenan Friends Arena i huvudstaden där Rumänien väntar. På pappret är rumänerna ett överkomligt motstånd för Jannes mannar, men det ska spelas om det också.

Sveriges kvalgrupp till EM består av:

  • Spanien
  • Norge
  • Malta
  • Färöarna
  • Rumänien

Det är tre lag som slåss om två platser. Nämligen Spanien, Sverige och Lasse Lagerbäcks Norge. De förstnämnda känns glasklara. Spanien kommer inte bomma topp två i den här gruppen, Spanien kommer nämligen vinna gruppen. Det är ingen högoddsare precis, men det är fullt väntat.

Sen står det mellan Janne Anderssons svenska landslag och Lars Lagerbäcks isländska dito i kampen om andra platsen. För svensk del känns det som att mycket avgörs redan ikväll, i den första matchen. Gör Blågult vad vi önskar och vill i hemmamötet med Rumänien är det en bra start i jakten på en EM-plats, men poängtapp här blir jobbigt, mycket jobbigt.

Det är såklart inte kört, oavsett hur det går ikväll, men tre poäng skulle kännas så fantastiskt skönt och det tror jag att Blågult levererar, även om varken VNL, Albin Ekdal eller Pontus Jansson lirar. Defensiven blir något försvagad, men det är inte där Sverige ska avgöra, det är i offensiven.

Jag håller tummarna för att Marcus Berg börjar göra mål igen.
Jag håller tummarna för att Robin Quaison eller Alexander Isak tar för sig rejält.
Jag håller tummarna för en svensk seger på Friends.

Det skulle kännas fantastiskt bra med tre poäng!

Nu till mina speltips från den här matchen.

  • Sverige vs Rumänien

Spel 1: Sverige vinner @ 1.90
Spel 2: Över 4,5 hörnor i HT @ 1.86
Spel 3: Sverige över 5,5 hörnor @ 1.90

***

Gårdagen? Inget vidare.
Luleå vann @ 1.74
Oavgjort efter period 1 i Luleå vs Växjö @ 2.25.

Övriga fyra spel bommade, mycket tack vare att Färjestad inte levererade enligt förväntat på hemmais och allt.

***

Försöker glömma och gå vidare, även om det svider såklart.

Nu fokus på Sveriges EM-kval. Peppar igång med följande ord:
– Kom igen nu, Sverige! Gör oss stolta och ge mig jackpot, tack!

***

Tack för nu.

@Soffcoachen på Twitter.