En dag att minnas

Det är den 28 mars 2019 och jag nås precis av nyheten om att Ole Gunnar Solskjaer inte längre är vikarie i Manchester United, han är numera permanent United-tränare – åtminstone ett par år framöver. Kontraktet som norrbaggen kritat på sträcker sig över tre år och som ett kärt United-fan är detta en dag att minnas.

Vi United-supportrar har haft det tungt ända sedan Sir Alex Ferguson tackade för sig. Det var 2013 det, vilket betyder att det varit tungt länge – alldeles för länge faktiskt.

Sedan Sir Alex pensionerade sig har David Moyes försökt utan att lyckas, Ryan Giggs gjorde även han ett tappert försök. Därefter kom Louis van Gaal till klubben, men när inte heller han lyckades så blev det till slut ”The Special One” som fick uppdraget, José Mourinho. Inte ens han lyckades och till slut blev situationen inte hållbar då ”Mou” ifrågasattes kraftigt, vilket i sin tur ledde till att även portugisen fick tacka för sig.

Efter det kom frälsaren.
Ole Gunnar Solskjaer.

Han har varit vikarierande United-tränare under 19 matcher.
14 av dessa har norrmannen vunnit, två har förlorats.
Nu är han United-tränare i tre år framöver, och säkerligen längre än så om allt går enligt plan.

Att United anställer OGS som permanent tränare känns klockrent. Han kan klubben väl sedan sina år som spelare i Manchester United och av fansen är han såklart populär, speciellt nu när han fått skutan på rätt köl igen.

Jag hoppas och tror att vi United-supportrar äntligen går en ljus framtid till mötes med Ole Gunnar Solskjaer vid rodret.

***

Strax efter jag såg nyheten om att kontraktet var påskrivet såg jag denna fantastiska video, tack vare mitt flöde på Twitter.

Håll med om att Internet är underbart?

***

@Soffcoachen på Twitter.