Dubbla hörnlir på toppmatchen i PL

Premier League bjuder på fotbollsunderhållning av hög klass denna söndag då Liverpool gästas av Manchester City på gamla fina Anfield. Hur poängen fördelas låter jag vara osagt, men känslan är att City inte lämnar matchen poänglösa och jag tror att de kommer ha en hel del lägen här trots bortaplan och att det visar sig i antalet laghörnor laget skapar är min teori.

Det är alltså hörnmarknaden som gäller – hör och häpna. Följer ni mig på Twitter och / eller Bettingstugan så vet ni att jag är svag för hörnor. Nu var det dock ett tag sedan mitt senaste hörnspel placerades, men nu är det dags igen.

Ser vi till inbördes möten så är det Liverpool som sitter i förarsätet. Av lagens fem senaste möten har Klopps mannar vunnit fyra av dessa och senaste gången som City vann var hemma på Etihad då de krossade Liverpool med klara 5-0. Belgaren Simon Mignolet var burväktare då och nu finns en något vassare målvakt i hemmalaget så några såna siffror har jag svårt att se att blir här, men för den delen behöver det inte bli målsnålt.

Offensiven i de här lagen är bättre än bra, den är snudd på världsklass faktiskt så den som tror på en tråkig match får nog tänka om då det här kan bli precis hur kul som helst. Mina tankar inför avspark är att City är duktigt revanschsugna mot just Liverpool då de såklart är väl medvetna om hur det slutat lagen emellan det senaste och med tanke på den vinstrad de stoltserar med sedan CL-förlusten mot Lyon bör en bra prestation ligga nära till hands.

Sedan laget föll mot Lyon hemma med 2-1 har de besegrat Cardiff med 5-0, Oxford med 3-0, Brighton med 2-0 och nu senast 2-1 borta mot Hoffenheim, återigen i Champions League.

För Liverpool har det gått desto trögare då de föll med Chelsea hemma i Community Chield med 2-1 vilket följdes upp med 1-1 borta mot samma lag, men då i ligan och nu senast föll de efter en något blek insats i CL borta mot Napoli med 1-0.

Hur mår Liverpool? Svårt att säga, men de är inte riktigt att känna igen enligt mina ögon och känslan är att City är något hetare för tillfället.

Mina spel placeras som tidigare nämnt på hörnmarknaden. Att City löser minimum fem hörnor är taget till inget jätteodds alls, men ändå helt okej sett till antalet hörnor och att de är först till fem är desto roligare till priset av dubbelt upp och väl det.

****

Jag hoppas och tror på det bästa, precis som alltid.
Tack för att ni tog er tid och lycka till med dagens spel.

@Soffcoachen