Hockeytorsdag med hockeyspecial

Jag firar födelsedag idag och har dagen till ära fått en full SHL-omgång att se fram emot. Som den hockeyälskare jag är så vet ni, åtminstone ni som varit här förut, att jag är för fulla omgångar och ingenting annat så jag ser det här som något av en present och den tackar vi för.

Kvällens sju matcher:

  • Brynäs vs Växjö Lakers

  • Djurgården vs Mora

  • HV 71 vs Malmö Redhawks

  • Luleå vs Skellefteå AIK

  • Örebro vs Linköping

  • Rögle BK vs Frölunda

  • Timrå vs Färjestad

Vilka som vinner? Jag tror på Djurgården, Växjö, HV 71, Skellefteå AIK, Linköping, Frölunda och Färjestad. Det är topplagen det, mycket riktigt. Idag tror jag de lever upp till förväntningarna av olika anledningar och det mesta hämtas från magkänslan här och nu.

Djurgården kommer från en mycket stark kross borta mot Örebro där de vann med 8-2(!) utan Andreas Engqvist medverkan. Engqvist saknas även ikväll och som djurgårdare får man drömma om att Axel Jonsson Fjällby väljer att komma hem till Stockholm igen istället för att härja i AHL…

Mora stod förvisso för en stark vändning mot Frölunda senast som gav tre poäng, men frågan är om de har kvalité nog för att upprepa den bedriften mot ett starkt Djurgården på Hovet? Tveksamt säger jag och ett hcp-spel på stockholmarna känns rätt tryggt måste jag säga.

****

Fler idéer? Jo, många finns det. Tror att HV 71 har goda möjligheter hemma i Kinnarps Arena mot Malmö Redhawks. HV skommer från en 5-2-seger i hemmamötet med Luleå senast och i samma omgång besegrade skåningarna Färjestad med 4-1, men det var i kraft av hemmais. Nu är det bortaspel som råder och då tror jag att det är fördel HV-blå.

-1 på HV ser jag värde i, eller varför inte dra till med ett resultat – låt säga 4-2 med Mattias Tedenby som målskytt any time.

****

Utöver idéerna ovan så delar jag med mig av specialspelet nedan. En målskytt per match är klickad och detta spel läggs som ett systemspel 35x fyrlingar. Det vill säga, sitter fyra av sju är det plus i kassan och i ett lotteri utöver det vanliga kommer jag luta mig tillbaka och njuta av en vad jag tror och hoppas blir en fantastisk hockeytorsdag.

****

Tack för att ni tog er tid och lycka till med kvällens spel.

@Soffcoachen