Hockeytorsdag med SHL

Tottenham föll med Barcelona, men de löste skottlinan på över 4,5 skott på mål till dubbla degen så speltipset från gårdagen satt som ett smäck. Ikväll bjuds vi på en hel drös Europa League-matcher och med det sagt är spelalternativen många, men bara för att variera mig lite så väljer jag att fokusera på kvällens SHL-omgång där sex matcher finns på menyn – vilket även det ger ett gigantiskt spelutbud.

Som ni kan se är det en del tuffa matcher och med det menar jag svårspelade. SHL är så pass jämn att om de ”dåliga” lagen har en bra dag, ja då kan de slå till med en skräll – frågan är bara om det är en sån dag idag? Jag tror inte det, men man ska aldrig säga aldrig.

Spontant känns LHC som en bra favorit mot Mora, men bara för därför skrälls det väl där..? Jag spelar inte, men jag delar med mig av en känsla och den är att LHC borde vinna, men till 1.44 är spelvärdet obefintligt i mina ögon och öron.

Fokus lägger jag istället på mötet i Kinnarps Arena:

 • HV 71 vs Djurgården
 • En match jag kommer följa live ikväll då jag besöker Jönköping för att se matchen på plats.

  HV kommer närmast från en straffseger på bortais mot SAIK och för stockholmarna blev det förlust på samma melodi nere i Malmö. Med det sagt bör vi få se ett revanschsuget bortalag och ett HV som stärkt sitt självförtroende något efter 0-1-förlusten i omgången innan mot samma Malmö som nyss straffade Djurgården.

  Ser vi till de fem senaste mötena lagen emellan med Jönköping som spelplats så har hemmalaget en klar fördel i fyra vinster och en ynka förlust, men senaste gången stockholmarna var på besök vann de med tämligen klara 4-1.

  Hur kvällens match slutar? Ovisst, såklart, men känslan är att Djurgården är det bättre laget och med tanke på hur de inlett säsongen vad gäller spel i offensiv zon så är jag villig att testa ett målspel här.

  Stockholmarna står på 21 gjorda mål så här långt och med det är man bäst i ligan. Skellefteå AIK är näst bäst på 19 gjorda, men detta med en match mer spelad.

  HV då? De är rätt så målsnåla faktiskt. 10-13 är målskillnaden så här långt och på hemmais har man 5-3 efter två matcher. Då har de mött Malmö där de föll med 1-0 och Luleå som de besegrade med 5-2.

  Jag tror på en fartfylld match mellan två bra lag och att det rasslar till i kassarna gånger flera är ingen omöjlighet.

  Minst två mål under första 20 är ingen omöjlighet och då magkänslan är god så får det här bli kvällens spel.

  ****

  Lycka till med kvällens lir och ett extra lycka till om ni tar rygg på mitt lir.

  @Soffcoachen