Djurgården rustar för guld

Lagom till kvällens CHL-match mellan Djurgården och finska Tappara på Hovet rapporteras det om att fjolårets stora succéman i Axel Jonsson Fjällby väljer att vända hem till huvudstaden istället för att harva runt i AHL.

Förra veckan var det Jonathan Davidsson som vände hem och nu den här killen.

Det är naturligtvis ren och skär lycka för oss djurgårdare, men också för alla hockeyälskare där ute. Djurgårdens redan duktiga lag blir inte direkt sämre med en spelare som Jonsson Fjällby i laget och nu börjar man tänka guldtankar på riktigt.

Angående kvällens match så tror jag på Djurgården. Det är en gruppfinal med ettan mot tvåan och då det ska mycket till för att Trinec ska tappa poäng i deras möte med norska Storhamar så kan det bli tajt i toppen för det lag som torskar här.

Djurgården bär favoritskapet i kraft av hemmais, men med tanke på hur de uppträtt under säsongsinledningen här hemma i SHL så känns det som de är befogade favoriter och det säger jag inte enbart för att jag är djurgårdare, utan för att jag tror mig kunna hockey.

Tappara har inte fått någon succéstart i den finska motsvarigheten till SHL utan har endast inkasserat tio poäng så här långt och då har de lika många antalet spelade matcher som poäng.
Det är svagt, riktigt svagt.

Djurgården med hadicap finns det värde i, hoppas jag…

Lycka till med kvällens spel och tack för att ni tog er tid.

@Soffcoachen