Fulvinster kan bli guld värda

Då var det måndag igen. Hoppas helgen har varit till belåtenhet och att ni hade bättre lycka med era spel än vad jag hade med mina. En snabb tillbaka blick vittnar om en bra start, men avslutningen var inget vidare. Nu tar vi oss an en ny vecka och ser till att avsluta oktober så bra som möjligt för att kliva in i november med en god känsla. 

****

Jag spenderade lördagen i Göteborg med att besöka Universeum. För er som inte har varit där så är det ett ställe jag kan rekommendera. Samtidigt som jag gick runt och tittade på hajar i gigantiska akvarium så åkte Växjö Lakers på sin femte förlust för säsongen och detta efter 2-0 i röven borta mot Djurgården. 

Med det resultatet är smålänningarna inte bättre än nia i SHL så här långt och nu har vi ändå hunnit tolv respektive 13 omgångar in i serien så nu har det satt sig lite, som man säger. 

Känslan är fortfarande att Växjö kommer att vakna och det som krävs är ett par fulvinster. Lyckas de exempelvis knäppa Färjestad på näsan genom en klassisk fulvinst redan i morgon – ja då pratar vi en fulseger som kan bli guld värd. 

Sam Hallam har ett otroligt skickligt lag till sitt förfogande och med den lönekostnaden varje månad är det inte ekonomiskt försvarbart att agera tränare hur länge som helst så nu börjar det bli upp till bevis – både för Växjö och för Hallam själv. 

När Växjö gick som bäst så höjdes det ett par röster om att denne Hallam kunde vara vår näste förbundskapten. De rösterna hörs inte längre, men kanske hörs de ännu starkare och med genomslagskraft om Sam blir guldmakare igen? 

****

Dagens spel? Jag håller mig till det liret jag placerat hos @Bettingstugan och väljer att tro på en duktigt målrik match mellan Almtuna och Modo ikväll. 

****

Tack för att ni tog er tid och på återseende. 

@Soffcoachen