Hockeytisdag med fokus på målskyttar

Denna tisdagskväll bjuds vi på full omgång från SHL och det firar vi med en trippel av potentiella och förhoppningsvis blivande målskyttar.

Omgången i helhet:

  • Frölunda vs Örebro
  • HV71 vs Brynäs
  • Mora vs Rögle
  • Timrå vs Luleå
  • Växjö vs Färjestad
  • Linköping vs Djurgården
  • Skellefteå AIK vs Malmö Redhawks

Det är inga lätta matcher precis, men några av dessa ser man naturligtvis lite extra mycket fram emot att följa. Ett exempel är Växjö vs Färjestad där gästerna sakta men säkert börjat fått upp farten men frågan är om hemmalaget gör det samma? Formen är urusel på Växjö och som jag skrev häromdagen är det ett gäng fulsegrar som behövs för ett välbehövligt trendbrott, men frågan är om de lyckas mot ett välmående FBK…?

Ett annat exempel på intressant match är toppmötet i Linköping där Djurgården kommer på besök. LHC är obesegrade på hemmais och jag ställer mig frågande till om de fortsätter vara det när den här hockeykvällen summeras? Stockholmarna kommer från en finfin 2-0-seger hemma mot Växjö och har inte varit direkt dåliga så här långt, varken borta eller hemma faktiskt. Intressant match som bör bli målrik, tror jag.

Ett tredje exempel på intressant match ur mitt perspektiv är Timrå vs Luleå. Gästerna gör det ruggigt bra så här långt och så som Luleå presterar just nu ser de ut som ett riktigt topplag. Timrå å andra sidan är erkänt svårslagna hemma och ihop med LHC är de seriens enda obesegrade lag på hemmais. Jämn match i mina ögon, men jag tror att skyttekungarna levererar vidare och vem som får förtroendet som blivande målskytt får ni på kupongen nedan.

Trippel: Målskyttar (total odds: @75.58)

Känslan är att det kan bli en del PP i Växjö och att gästerna nyttjar något av dem med ny leverans av sylvasse Nygård är taget. I Linköping har nyförvärvet från staterna fått en pangstart med sex fullträffar så här långt och att han fortsätter producera är ingen omöjlighet. Sen har vi grovjobbaren och erkänt duktige skridskoåkaren i Timrås Anton Wedin som möjligtvis firar sin landslagsplats med säsongens sjätte mål mot Luleå.

****

Med en gnutta tur och en hel del skicklighet sitter tre av tre ikväll och då firar vi med nya speciallir framöver – om inte lär de dyka upp ändå då det här är en kul grej i mina ögon.

****

Rygga på egen risk och tack för att ni tog er tid.