Karjala Cup kan bli skoj

Igår presenterade Tre Kronors förbundskapten truppen till Karjala Cup som spelas mellan 8-11 november. Där är vi snart och med en trupp bestående av hela elva stycken debutanter som jagar en plats till ett blivande VM-lag till sommaren så ser jag fram emot turneringen. Truppen känns spännande och det är en hel drös med spelare som är tongivande i sina klubblag, att de nu tar vara på chansen och visar sig från sin bästa sida i  landslaget vore en fröjd för ögat och personligen hopps jag på succé för flertalet av de här lirarna.

Truppen i sin helhet:

  • Målvakter

Magnus Hellberg, St. Petersburg
Lars Johansson, CSKA Moskva

  • Backar

Joel Persson, Växjö
Mikael Wikstrand, Färjestad
Viktor Lööv, Jokerit
Jesper Sellgren, Luleå
Philip Holm, Torpedo Nizhny Novgorod
Lukas Bengtsson, Linköping
Linus Arnesson, Örebro
Simon Bertilsson, Brynäs

  • Forwards

Anton Rödin, Davos
Jakob Lilja, Djurgården
Linus Fröberg, Växjö
Nick Sörensen, Linköping
Joakim Nygård, Färjestad
Daniel Brodin, Djurgården
Emil Larsson, Luleå
Jonathan Davidsson, Djurgården
John Norman, Jokerit
Linus Johansson, Färjestad
Dennis Rasmussen, Metallurg Magnitogorsk
Jacob Josefson, Djurgården
Anton Wedin, Timrå
Anton Lander, Ak Bars Kazan

****

Debutanter i den här truppen är Lars Johansson, Lukas Bengtsson, Jesper Sellgren, Viktor Lööv, Anton Wedin, Joel Persson, Jakob Lilja, Linus Johansson, Linus Fröberg, Emil Larsson och Jonathan Davidsson.

Av de namnen ser man lite extra mycket fram emot att se vad lirare som Lilja, Larsson & Wedin kan uträtta i en något större kostym än vad de är vana vid.

Lilja har fått en pangstart i SHL med Djurgården där han är ny inför säsongen och med ett självförtroende som heter duga bör det gå bra.

Wedin har likt Lilja startat bra, men han gör det i ett bottenlag som Timrå och med ett hyggligt poängfacit bär det nu av mot nya äventyr.

Larsson var bra redan i fjol för sitt Luleå, men fortsätter imponera vilket nu belönas med en chans i landslaget.

****

Det är bara lyfta på hatten för egentligen samtliga debutanter som i mina ögon förtjänar den här chansen och nu hoppas vi att de tar vara på den på bästa tänkbara sätt.

Hur som helst så ser jag fram emot att följa Grönborg och hans blivande VM-lag i de turneringar som väntar innan hockey-VM drar igång i maj nästa år.

****

Tack för att ni tog er tid och på återseende.