Oskarshamn klickas i derbyt

Bara för att det är onsdag i början på november behöver inte allt handla om Champions League, i alla fall inte i min blogg för här och nu ska vi ägna oss åt HockeyAllsvenskan och länsderbyt vi bjuds på i Be-Ge Hockey Center där serieledande Oskarshamn tar emot Västervik.

Jag tror att hemmalaget är bra nog för att lösa tre poäng.
Jag tror att hemmalaget är bra nog för att vinna med marginal.
Jag tror helt enkelt att det blir tufft för Västervik.

Historiskt sett finns det inte mycket som stärker min teori. Tittar vi på hur det sett ut i inbördes möten så har Västervik en 3-5-seger i närminnet, men då var detta ”bara” en träningsmatch inför pågående säsong. I tävlingssammanhang är det tre raka Oskarshamn-vinster, samtliga tre med uddamålet, men den här gången tror jag att det blir större seger än så.

Oskarshamn kommer närmast från en snöplig förlust på bortais mot Björklöven där de föll med 3-2. Västervik däremot vände på 2-0-underläge borta mot ett formstarkt Karlskrona och vann till slut med 2-3 efter övertid och straffar, men nu är det ett ruggigt starkt hemmalag som väntar och där tror jag att Västerviks segertåg tar stopp.

Gästerna står på tre raka bortasegrar varav två av dessa är vinster efter övertidsspel. Ser vi till de fem senaste på resande fot har Västervik endast en förlust och den kom i Södertälje där de torskade med 3-0.

Vad det blir för siffror ikväll låter jag vara osagt, men känslan är att Oskarshamn bör ha kvalité för att lösa åtminstone en tvåmålsseger i derbyt – de är ju trots allt serieledande.

@1.90 på Oskarshamn -1 betyder att de måste vinna med minst två.
Det tror jag de gör.

****

Lycka till med kvällens spel – tack för att ni tog er tid.