SHL är tillbaka – så slutar det ikväll

Landslagsuppehållet är över för den här gången och ikväll är det sju matcher som vi bjuds på runt om i vårt avlånga land med nedsläpp klockan 19:00.

Som den ”Soffcoach” jag är ska jag försöka förutspå kvällens matcher och vi tar oss och kastar oss över kvällens kupong direkt.

Färjestad vs Örebro

  • Känslan är att FBK är åtminstone ett nummer för stora för Örebro och speciellt i kraft av hemmais för värmlänningarna.

Speltips: -1 (asian på Färjestad @ 1.97

Djurgården vs HV 71

  • Lurig match för Djurgården. Stockholmarna dras fortfarande med en tung skadelista och HV 71 har väl sakta men säkert börjat visa sig från sitt forna jag. Delad pott efter full omgång? Målrikt? Jag tror på en jämn match.

Speltips: Under 5 mål (asian) @ 1.81

Timrå vs Frölunda

  • Timrå är duktiga hemma och där har de absolut chans att rubba ett pressat Frölunda. I mina ögon är indianerna från götet lite väl stora favoriter och Timrå ska absolut inte underskattas.

Speltips: Under 1,5 mål 1:a perioden @ 1.66

Luleå vs Mora

  • Luleå överraskar gång på gång och gör den finfina insatsen efter den andra. Mora däremot går det desto trögare för och speciellt på bortais. Det här bör Luleå ta tämligen enkelt.

Speltips: Luleå över 3,5 lag mål @ 2.45

Rögle vs Brynäs

  • Lurig match där Rögle lär dra fördel av att agera hemmalag. Brynäs har ryckt upp sig, men frågan är var de står efter landslagsuppehållet? Magkänslan säger att det finns värde på hemmalaget.

Speltips: Rögle +0 (asian) 1.84

Växjö Lakers vs Malmö Redhawks

  • Växjö öppnade säsongen riktigt svagt och frågorna kring tränarens vara eller icke vara blev bara högre och högre. Formen pekade uppåt innan landslagsuppehållet och jag tror den fortsätter så, men Malmös defensiv håller siffrorna nere.

Speltips: Under 4,5 mål @ 1.76

Skellefteå AIK vs Linköping

  • Linköping var säsongens bästa lag inledningsvis, men har dalat sakta men säkert. SAIK är knappa favoriter här i kraft av hemmais och jag tror de förvaltar favoritskapet väl.

Speltips: Skellefteå AIK +0 (asian) @ 1.72

****

Det är mina tankar i korthet.
Nu ska vi se hur det landar.

Svaret har vi senare ikväll.

****

Lycka till med kvällens lir och tack för att ni tog er tid.

// Soff