Fredagsnöje med SHL-matcher

Då var det fredag igen. Njuter ni? Jag gör det, speciellt när jag ser en full SHL-omgång framför mig. Det är njutbart bara det. Kvällens matcher känns dock luriga, riktigt luriga dessutom. Vi går in i ett viktigt skede på säsongen där varje poäng från och med nu bara blir viktigare och viktigare för utgången av grundtabellen och frågan är när topplagen som underpresterat vaknar? Om de vaknar? Sen kan vi fråga oss om de tippade bottenlagen har något extra krut i maskineriet att slänga in nu när det behövs som mest?

Den sista frågan tror jag mig kunna svara på, men jag låter bli med det just nu och ger det ett par omgångar till innan vi uttalar oss om huruvida botten förblir som den blir eller inte. Med det sagt tror jag inte att det blir något mer lag allra längst ner utan kvalplatserna står helt enkelt mellan de tre som slåss där nere just nu och så lär det förbli.

Nu till kvällens matcher och ett försök till att tippa dem.

Rögle vs Djurgården

  • Djurgården öppnade säsongen urstarkt, men har dalat kraftigt på slutet. Blev nollade hemma mot HV 71 senast i ett välbesökt Globen och ska nu försöka knäppa ett vilt kämpande Rögle på näsan i Ängelholm. Normalt sett tippar jag med hjärtat och säger Djurgården här, men inte ikväll.

Speltips: Över 4,5 mål @ 1.76

_____________________________

Luleå vs Timrå

 

  • Luleå har imponerat stort den här säsongen och står för den fina insatsen efter den andra. Toppmötet borta mot Frölunda gick de poänglösa ur, men att de gör det två matcher i rad finns väl inte på kartan? Timrå lyckades vända och vinna hemma mot Brynäs senast och lika osannolikt som det är att Luleå torskar två i rad är det att Timrå vinner två i rad.

 

Speltips: Luleå -1,5 @ 1.93

_____________________________

Brynäs vs Örebro

 

  • Brynäs såg ut att åka hem ifrån bortamötet med Timrå med tre poäng, men med ynka sekunden kvar lyckades Timrå kvittera och sedan med samma ynka sekund kvar av förlängningen stod hemmalaget för avgörandet. Brynäs föll och ska nu studsa tillbaka, eller…? Örebro slåss för att undvika negativt kval och ska inte underskattas här.

 

Speltips: Örebro +0,5 @ 1.92

_____________________________

Skellefteå AIK vs Frölunda

 

  • Skellefteå har underpresterat så här långt, inget snack om den saken. Att de är bra nog för guld är tveksamt, men de är absolut ett slutspelslag. Frölunda går starkt och radar upp fem raka segrar för tillfället, inklusive CHL-krossen mot tjeckiska Kometa Brno (6-1). Fem raka segrar efter 7-1-förlusten mot Örebro borta är göteborgarnas facit, men här lär det bli jämnt och frågan är om vi får någon vinnare under ordinarie tid?

 

Speltips: Oavgjort efter 60 minuter @ 4.15

_____________________________

HV 71 vs Malmö Redhawks

 

  • HV har genomgått ett tränarbyte, men någon jätteskillnad kan vi väl ändå inte påstå att det har blivit. Två raka trepoängare finns i närminnet efter 4-3 hemma mot FBK och senast 0-2 borta mot Djurgården. Mot Malmö har smålänningarna inte vunnit under ordinarie speltid på sex raka och av dessa är det fem raka MIF-segrar. Svårtippat i Jönköping, men hemmaisfördelen blir matchavgörande.

 

Speltips: HV 71 vinner @ 2.00

_____________________________

Linköping vs Färjestad

 

  • Färjestad går som tåget och toppar SHL så här långt. Senast vände de på 1-2-underläge hemma mot Växjö och vann med 3-2 vilket var starkt gjort. LHC har efter en stark säsongsinledning visat sig vara lite mer där vi trodde de skulle vara, det vill säga ovanför bottenstriden, men kanske inte riktigt bra nog för toppen. Färjestad är favoriter i mina ögon och vann här senast med fotbollssiffrorna 0-1.

 

Speltips: Färjestad +0 @ 2.07

_____________________________

Det var hockeyn det. Sen har vi en annan sak att se fram emot denna fredagskväll också, vet ni vad det är?
På spåret, så klart.

Frugan i hushållet älskar det programmet och i hennes ögon är det veckans höjdpunkt i tv-sammanhang. För egen del är jag rätt nöjd med mina hockeymatcher, men ännu nöjdare blir jag om spelen sitter.

Ju fler desto bättre såklart, men det är som sagt en lurig omgång så det är långt ifrån glasklart hur den här kvällen ser ut resultatmässigt när vi summerar framåt nio-snåret.

// Soffcoachen