Hur svårt kan det vara?

Rögle lånade in Trevor Mingoia från Västevik i HockeyAllsvenskan när lirare som Nils Höglander och Lucas Elvenes var iväg på JVM. För er som inte följer HockeyAllsvenskan något nämnvärt så kan det vara viktigt att poängtera att Västervik är ett de lag som har det kämpigt i Sveriges näst bästa serie, men trots det levererade Mingoia poäng på löpnade band.

Innan han försvann från Västervik hann han med 26 matcher i HockeyAllsvenskan. På de 26 noterades han för 24 poäng, fördelat på åtta mål och 16 assist. Trots det låg han -6 i +/- statistiken och det är i mina ögon högst anmärkningsvärt.

Med den poängskörden på det antalet matcher kan man tycka att en lirare med den utdelningen bör ligga högre, men icke. Det säger dock mer om Västervik som lag än Mingoia som lirare för ser vi till statistiken i Rögle hittills så skriker den succé med stora bokstäver.

Amerikanen har hittills gjort sju matcher i SHL med sitt nya lag och poängskörden är minst sagt bra. Sju mål och tre assist leder till nio poäng och +3 i +/-.

Det får mig att undra hur svårt det kan vara att ta steget från HockeyAllsvenskan till SHL? Beroende på lirare är det naturligtvis rätt så klurigt, men inte för en kvalitetsspelare som den här.

Bilden ovan visar det jag beskrivet ovan och med ett facit som detta är det bara att lyfta på hatten och gratulera Rögle till ett riktigt vasst nyförvärv och att de får behålla honom ett bra tag framöver.

// Soffcoachen