Facit på kvällens hockey

HockeyAllsvenskan bjuder oss på full omgång ikväll och det gillas ju skarpt som ni säkert känner till vid det här laget. Sju matcher, sju svåra matcher. Det är snudd på omöjligt uppdrag att pricka rätt på en sjuling av den här kalibern men jag sticker ut hakan och erbjuder er facit på kvällens omgång.

Det är naturligtvis inte ett facit i ordets sanna bemärkelse, men det är ett gäng speltips som jag tror på och ser ni samma värde som mig så lycker jag er lycka till vid rygg.

Nu kör vi.

  • Modo vs AIK

AIK är ihop med IK Oskarshamn i en klass för sig i den här serien. Modo har inte alls levt upp till förväntningarna som fanns på laget inför säsongen och frågan är om de står för ett trendbrott mot AIK? Stockholmarna har tre raka segrar i inbördes möten och är trots en tuff bortamatch knappa favoriter.

Speltips: Över 5 mål (asian) @ 1.90

  • Vita Hästen vs Almtuna

Botten möter botten i en match om extremt viktiga poäng. Hemmalaget måste stå för en rejäl andra halva av säsongen för att ta ikapp på lagen ovanför kvalstrecket. Mellan tabelljumbon och nästjumbon skiljer det inte mindre än tolv poäng, sen har vi ett betydligt jämnare race mellan nästjumbon och resterande lag utanför slutspelsplatserna där det bara skiljer ynka tre pinnar.

Speltips: Vita Hästen +0 (asian) @ 1.94

  • Västerås vs Tingsryd

Hemmalaget går starkt och återfinns efter 36 omgångar på en fjärde plats i serien. Tingsryd gör vad de kan och sliter för att hålla sig ovanför kvalstrecket i botten av tabellen och med det sagt är det hemmalaget som får bära favoritskapet här. När lagen möttes i slutet på 2018 vann VIK båda mötena, 4-2 på hemmais följdes upp med 2-5-seger på bortais. Tar Tingsryd revansch? Tveksamt.

Speltips: Västerås -1 (asian) @ 1.99

  • Södertälje vs Björklöven

Seriens formstarkaste lag gästas av seriens formsvagaste. Det här bör sluta med hemmaseger om hockey vore lika logiskt som det låter, men så enkelt är det inte. Jag tror dock att SSK’s starka form står sig och sköter de sig genom att hålla sig på banan mot ett bortasvagt Löven så är segerchanserna för hemmalaget goda.

Speltips: SSK +0 (asian) @ 1.75

  • BIK Karlskoga vs Karlskrona

Karlskronas resa tillbaka till SHL ser just nu tuff ut och frågan är om de har kvalité nog för att utmana på riktigt när det väl gäller framtå vårkanten? Jag är tveksam och att de får lirare vidare i den näst högsta divisionen ett år till är ingen högoddsare. Karlskoga går starkt och hittas på en tredje plats för tillfället, sju poäng före KHK. Chanserna för målrika möten när BIK lirar är goda så målspelet ligger nära till hands.

Speltips: Över 5 mål (asian) @ 1.79

  • Oskarshamn vs Pantern

Seriens bästa hemmalag mot seriens bästa bortalag är vad som väntar när serieledande Oskarshamn gästas av Pantern som slåss i botten. I Be-Ge Hockeycenter är Oskarshamn ruggigt starka och endast tre av 19 på hemmais har IKO gått poänglösa ur och 14 av dessa är rena segrar. Pantern får trots sitt fina bortafacit något att bita i här och Oskarshamn bör ha kunskap nog för att förvalta favoritskapet.

Speltips: Oskarshamn -1,5 @ 1.94

  • Leksand vs Västervik

Leksand har inte levt upp till förväntningarna så här långt och slåss för tillfället för att hålla en slutspelsplats som kan leda till kvalchans mot SHL så småningom. 51 poäng på kontot efter 35 matcher är tre fler än kvällens motståndare, men då med en match mindre spelad. Med det sagt är det tre blytunga poäng på spel här då Leksand återfinns på den åttonde plats som leder till fortsatt spel medan gästerna sitter i en position som leder till tidig ledighet. Hemmais avgör?

Speltips: Leksand -0,5 @ 1.76

****

Vad tror ni, sitter jag på facit? Magkänslan är god som alltid, men nu får vi se hur lagen presterar.

Lycka till med kvällens lir.

// Soffcoachen