Finfin hockeykväll

Gårdagen slutade i fiasko så nu tar vi nya tag och blickar mot vad onsdagskvällen har att erbjuda istället. Två SHL-matcher och sju i HockeyAllsvenskan finns på menyn så för min del är det en finfin hockeykväll som väntar, och därpå har vi lite handbolls-VM också med mötet mellan Sverige och Danmark.

Ni hör ju, vilken kväll va?

****

Vi börjar med SHL.

Färjestad vs Rögle

Örebro vs Växjö Lakers

I Karlstad är hemmalaget glasklara favoriter och jag tycker det är helt korrekt. För oss som följer SHL så vet vi att det är från nu och framåt som värmlänningarna ångar på än starkare. Ju längre serien lider, desto bättre blir dem – historiskt sett – och när vi väl når slutspelet ska formtoppen vara på plats.

I Örebro däremot förväntas det bli något jämnare, i alla fall om vis ka tro oddsen. Växjö har inte haft en så stark säsong som vi kanske hade trott på förhand, men även om de växlat upp sakta men säkert på slutet så är de inte annat än knappa favoriter på bortais mot ett svagt Örebro.

Mina speltips:
Färjestad -1,5 @2.07
Växjö +0 (asian) @1.72

En hemmaseger och en bortaseger alltså.

****

Nu till HockeyAllsvenskan.

Modo vs Karlskrona

Vita Hästen vs Leksand

Västerås vs BIK Karlskoga

Oskarshamn vs Almtuna

Pantern vs Björklöven

Södertälje vs AIK

Västervik vs Tingsryd

Med tanke på antalet matcher är spelutbudet gigantiskt. Det är dock ett lir som jag lockas lite extra av och det spelet hämtas från Be-Ge Hockeycenter i Oskarshamn där toppen gästas av botten.

Oskarshamn går som tåget och toppar serien med tre poängs försprång på AIK. De är ihop med stockholmarna i en klass för sig vad gäller de allsvenska lagen och nu tävlar duon om första platsen vilket leder till fördel av hemmais i den HockeyAllsvenska finalen som stundar.

Personligen tror jag att Oskarshamn löser den positionen, men då krävs det att de gör jobbet fullt ut hela vägen och i kraft av hemmais mot ett bortasvagt Almtuna som går trögt allmänt, men speciellt på bortais är det i min bok glasklart att klicka hemmalaget här ikväll.

Speltips: Oskarshamn -1 (asian) @1.86

****

Håller ni med mig så får ni ett fint trippelvärde på de här liren till ett total odds på @5.77.
Själv spelar jag dem som singlar + en trippel och hoppas på bättre flyt ikväll än igår.

// Soffcoachen