Ge oss försmak

Vi har en finfin fredagskväll framför oss. Frågar ni min fru är det veckans bästa dag och detta tack vare SVT-succsén På spåret. Det är favoritprogrammet alla kategorier och får inte missas hur som helst, men själv lockas jag desto mer av hockeyutbudet och även om det ”bara” är HockeyAllsvenskan som liras ikväll och inte SHL så är det inte vilka matcher som helst precis.

Vi har fyra matcher på menyn och en av dessa kittlar lite extra, nämligen det som av allt att döma verkar bli den HockeyAllsvenska finalen om ett par veckor.

AIK vs Oskarshamn

Utbudet i helhet

****

Inget illa menat mot övriga lag och matcher, men toppmötet mellan serieledande Oskarshamn och andra placerade AIK sticker såklart ut. De här båda lagen är som jag nämnt flera gånger tidigare i en klass för sig sett till den pågående säsongen i HA och att de fortsätter leverera bra hockey är ingen högoddsare, speciellt inte när de drabbar samman mot varandra.

Resan mot ett eventuellt SHL-kontrakt är igång sedan länge och då tabellen ser ut som den gör är det med största sannolikhet de här lagen som tävlar om ett kontrakt så småningom. Därför gäller det att spänna musklerna redan nu och att de gör det genom att bjuda på ett par mål gånger flera är rimligt i mina ögon.

Senaste mötet mellan de här båda slutade med IKO-seger, 5-3 och nu är det chans till revansch för AIK. Det ska bli minst sagt intressant att se hur poängen fördelas, men att vi får minimum fem mål mellan seriens i särklass två bästa lag är inget dumt spel till över dubbla degen, hoppas jag i alla fall.

****

Lycka till med helgens lir och tack för att ni tog er tid.

// Soffcoachen