Målskyttar i fokus

Full omgång från SHL ikväll, det betyder hockeytisdag och då fokuserar vi på målskyttar kvällen till ära. Jag har valt ut tre lirare från sju matcher som får mitt förtroende och nedan följer en kort motivering till valet.

Mycket nöje.

Brynäs vs Mora

Målskytt: Joel Kellman @2.35

Kellman gör en riktigt bra säsong i ett annars svagt Brynäs och återfinns på en fjärde plats i SHL’s poängliga så här långt. 28 poäng är vad han mäktat med och av dessa är hälften mål och hälften framspelningar. Gör han sitt 15’e mål för säsongen mot ett Mora som sliter kraftigt på bortais? Kanske det, men förtroendet får han hur som helst.

HV 71 vs Timrå

Målskytt: Markus Ljungh @2.85

Ljungh lämnade Djurgården för spel i HV 71 inför den här säsongen och han har verkligen inte gjort bort sig i Jönköping. 10 mål och 16 framspelningar är Västerås-fostrade Ljunghs facit i HV-blå så här långt och kanske prickar han in säsongens elfte fullträff i vad som tros bli en enkel match för hemmalaget.

Skellefteå AIK vs Rögle

Målskytt: Bud Holloway @3.55

Ni som följer mig på sociala medier vet vilka spelare jag är lite extra svag för. Av någon oförklarlig anledning är Bud Holloway en av dessa. Kanske är det för hans skönt klingande namn? SAIK är i ett duktigt poängbehov, precis som Rögle förvisso, men i kraft av hemmais är det en SAIK-lirare som får förtroendet och lotten föll på Bud.

***

Ryggar ni? Lycka till i så fall. Det här är en riskkupong som heter duga så tänk på att lira ansvarsfullt – som alltid.

Tack för att ni tog er tid.

// Soffcoachen