Hockeytisdag med SHL

Gårdagen slutade inte som planerat. De hörnor jag räknade med i första halvlek lös med sin frånvaro, det var först under de sista 45 som det hände grejer från flaggorna. Synd, men vi ser framåt.

***

Ikväll lämnar vi fotbollen och ser till vad SHL har att erbjuda. Full omgång är vad som väntar, vilket betyder att utbudet är gigantiskt och det är många luriga matcher, men det känns som det finns några favoriter värda att lita på – en av dem är Luleå Hockey.

Låt oss börja med att syna kvällens matcher:

HV 71 vs Örebro
Frölunda vs Malmö Redhawks
Luleå vs Rögle
Mora vs Brynäs
Timrå vs Linköping
Skellefteå vs Färjestad
Växjö vs Djurgården

Vi börjar med Luleå Hockey som tar emot Rögle på hemmais. Det här blir som ni säkert har koll på ett möte mellan botten och toppen och jag tror på det mest logiska här, det vill säga hemmaseger.

Luleå imponerar stort den här säsongen och på hemmaplan är de starka. Rögle slåss förvisso för en slutspelsplats, men frågan är om Luleå är det lag de plockar poäng emot? Och på bortais dessutom?

Njae, Luleå får förtroendet.

Vi fortsätter i landets övre regioner, men förflyttar oss lite nedåt och ser till Skellefteå vs Färjestad. En riktigt svårspelad match mellan två bra lag. Färjestad har vaknat och går starkt, men då SAIK har sett bättre ut på senare tid så kan det bli en riktigt bra match.

Med bra menar jag målrik och ser vi till statistiken i inbördes möten så stödjer den min teori. Fyra av de fem senaste lagen emellan har slutat med fem mål eller fler. Jag tror det fortsätter så.

Över 5 (asian) är vettigt, tror jag.

***

Resterande matcher låter jag bli, men som bonusspel placerar jag en liten slant på att Robin Kovacs öppnar målskyttet i Delfinen.

Kovacs gör en stark säsong, precis som laget Luleå Hockey. I fjol stod stockholmaren för 27 poäng på 44 matcher, hittills har han redan noterats för 30 på lika många och detta fördelat på 11 mål och 19 assists.

Kämpa Kovacs!

***

Det var hockeyspelen det. Hänger ni med på Twitter får ni ta del av några till.

Väl mött där!

// Soffcoachen