Snacka om drömstart, AIK

Finalserien från HockeyAllsvenskan är igång och för det ena laget pratar vi drömstart, för det andra mardröm såklart. AIK startade nämligen den här matchserien med att köra över Oskarshamn med 5-1 på Hovet och om gästerna slog ur underläge på förhand är de än mer underlägsna nu.

Jag vet, det är bara en match spelad och det är först till tre segrar, men så som AIK såg ut på Hovet ikväll så tror jag att till och med Timrå blev oroliga. Inte bara Oskarshamn alltså.

Vi hade 0-0 efter första 20, men bud på AIK-mål redan då. Även för Oskarshamn, men inte lika heta. Två ramträffar räddade Oskarshamn i första perioden, men sen lossnade det rejält. 5-0 i mellanakten och sedan 0-1 i den tredje, men då var matchen naturligtvis redan körd.

Det Oskarshamn får bära med sig är att de vann en period.
Resten kan de i princip glömma.

AIK däremot kan njuta av segern och de lär inte direkt göra en sämre insats i Be-Ge Hockeycenter härnäst. AIK Hockey mår bra för tillfället. Kanske så pass bra att det räcker hela vägen till SHL igen?

Finalserien tar de. Om det inte blir 3-0 i matcher så blir det 3-1.
Sen tror jag faktiskt att de knäpper Timrå på näsan också, men det tar vi då.

***

Detta var en smygstart på vad som komma skall.
Imorgon har vi bland annat Champions League på menyn, men också en fullspäckad hockeykväll igen, den här gången från SHL där det bland annat spelas ett glödhett Skånederby. På Hovet är det också match där Djurgården tar emot Frölunda.

Mer om morgondagen imorgon.

Nu sover vi, snart i alla fall.
Tack för ikväll!

// Soffcoachen