Vilket drama det kan bli!

Ikväll avgörs SHL, åtminstone grundserien. Men det är inte så bara det. Vissa saker vet vi redan inför kvällens match. Bland annat att Frölunda slutar trea, men också att Mora och Timrå får kvala sig kvar. Däremellan är det desto mer på spel och därav rubriken.
– Vilket drama det kan bli!

Det är ingen vanlig hockeytorsdag som väntar ikväll inte. För vissa lag är det en livsviktig sådan då det är oerhört mycket på spel.

Främst handlar det om kampen kring slutspelsstrecket där tre lag gör upp om en plats.
Brynäs, Linköping och Örebro har samtliga tre tionde platsen inom räckhåll och det ska bli mycket intressant att se vilka som kniper den.

Kvällens matcher:
Frölunda vs Brynäs
Malmö Redhawks vs Örebro
Färjestad vs Djurgården
HV 71 vs Linköping
Rögle vs Skellefteå AIK
Luleå vs Växjö Lakers
Mora vs Timrå

Om jag får tillåta mig själv att utse kvällens hetaste match så väljer jag Malmö vs Örebro.
Skåningarna slåss för full pott vilket gör att de kan knipa en direktplats till kvartsfinal, men det är om lokalrivalen Rögle gör jobbet mot SAIK det. Örebro däremot behöver tre poäng å deras vägnar för att inte tappa sin slutspelsplats.

Får jag samma privilegium om att utse kvällens svalaste så är det bottenmötet mellan Mora och Timrå. De lagen är redan klara på sina respektive positioner och detta är bara en träningsmatch inför det kvalspel som stundar. Inte alls hett med andra ord.

Det är med en härlig känsla i kroppen man ser fram emot att klockan ska bli sju. Då släpps nämligen pucken i sju arenor och ett par timmar senare vet vi hur grundserien summeras. Sen börjar allvaret på riktigt.

Sist men inte minst:
Må bästa lag vinna!

// Soffcoachen