Hockeytugg!

Senast vi hördes, vilket var i måndags, slutade det med jackpot.

Mycket har hänt sedan dess och här och nu ska vi tugga hockey. Vi börjar direkt med årets succélag i HockeyAllsvenskan.

  • IK Oskarsmahmn 

Vilken resa de har gjort! De var inte tippade i toppen, inte i botten, men de var där mitt emellan, eller strax över mitten för att vara exakt. Många hockeyexperter såg dem som ett slutspelslag, men inte mycket mer än så. Nu har de knäckt AIK i en tuff matchserie som ger dem chans att spela i SHL nästa säsong, men då ska de slå Timrå i bäst av sju matcher. Gör de det? Kanske, men tveksamt ändå.

SHL-lagen har en megafördel av att komma från SHL. Där finns det ekonomiska muskler som väger tungt och Timrå står sig absolut bra mot de bästa lagen i HockeyAllsvenskan, så är det.

Spännande lär det bli i alla fall, men nog om det nu.

  • Kvalserien 

Kampen om att nå HockeyAllsvenskan inleds ikväll. Så är det åtminstone för fyra av sex lag i denna direktkvalsserie där Almtuna och Vita Hästen finns med för att försvara sina kontrakt. Övriga fyra lag i form av Boden, Hudiksvall, Kristianstad och Tranås slåss för att byta plats med den förstnämnda duon.

Oddsen ger oss ett sken av att det är fördel lagen från den högre serien och det är inga konstigheter i det. Almtuna och Vita Hästen inleder båda två på hemmais ikväll och de lär vinna sina respektive matcher.

Jag ska ge er tre spel till dessa matcher och mina val ser ut enligt följande.

Almtuna vs Tranås
Speltips: Över 5,5 mål i matchen @ 1.78

Boden vs Kristianstad
Speltips: Boden vinner @ 2.05

Vita Hästen vs Hudiksvall
Speltips: Vita Hästen -1,5 @ 1.79

***

Imorgon börjar SHL-slutspelet.
Då pratar vi hockey igen.

***

Må gott till dess och lycka till med kvällens lir!

@Soffcoachen på Twitter.