Vinnare ställs mot förlorare

Ikväll inleds kvalet till SHL och lagen som inleder detta kval är Timrå och Oskarshamn. Förutsättningarna inför denna rond ett är att hemmalaget bär ett befogat favoritskap, men kom ihåg att Timrå har ägnat stora delar av säsongen åt att förlora och att de nu ställs mot ett vinnande lag, vilket är psykologiskt jobbigt då det är galet mycket som står på spel, både sportsligt och inte minst ekonomiskt.

Oskarshamn har hyllats många gånger under den här säsongen och detta med all rätt. När säsongen 18/19 drog igång var det inte många hockeytyckare som tippade att Oskarshamn skulle vara där de är nu, men det är dem och det är bara att lyfta på hatten. Vilken prestation de har gjort, det är smått fantastiskt.

Att sluta tvåa i HockeyAllsvenskan var bra.
Att slå ut AIK i den HockeyAllsvenska finalen var bättre.
Att nu få kvala till SHL i bäst av sju mot Timrå är en bonus som klubben inte hade räknat med, men här kan de verkligen spela ut ordentligt.

Laget från HockeyAllsvenskan kliver nästintill alltid in som underdog. I det här mötet är de lite extra nederlagstippade då ingen riktigt trodde att de skulle gå så här långt. Kolla bara på oddsen inför kvällens match.

Rak Timrå-seger ger @ 1.60 och i kraft av hemmaplan är det förståeligt, men det är såklart kittlande att kika på tvåan till saftigt odds. Nu är jag dock den försiktiga typen av mig i det här sammanhanget och jag tror faktiskt att Timrå inleder kvalet piggt med motiveringen att de har spelarkvalitén på sin sida och de har länge och väl vetat vad som väntar, de har bara inte vetat vilka de ska ställas emot förens för någon vecka sedan.

Må bästa lag vinna, säger jag och håller en tumme för att den här matchserien lever länge och bjuder på den dramatik som jag som neutral soffcoach älskar.

@Soffcoachen på Twitter.