Kvartsfinal #3: Sverige vs England

Då var turen kommen till mötet mellan Sverige och England och först och främst måste vi konstatera att Sverige med Janne Andersson i spetsen har gjort en fantastisk resa. Ingen hade väl på förhand verkligen trott på ett resultat som detta, men självklart är vi många som hoppats – men nu är vi där vi är och någonting säger mig att det roliga inte är över ännu.

England såg något ängsliga och osäkra ut i mötet med Colombia och risken finns att man gör det igen. De är naturligtvis förhandsfavoriter här och något annat vore rent ut sagt konstigt då det trots allt är England vi möter, men kom ihåg att det är ett England under enorm press mot ett betydligt mer avslappnat Sverige.

Lägger vi därtill att engelsmännen fick slita för att besegra Colombia med så väl förlängning som straffar och att Sverige ”bara” vann under ordinarie tid så är det även där en liten fördel för vårt kära Blågult som inte behövde anstränga sig riktigt lika hårt i det mentala.

Jag pratar ofta om magkänsla, och även här säger den att Sverige kan få England på fall – men det kommer inte bli enkelt.

England lär bli bollförande och de lär stå för majoriteten av chanser, men Sverige kommer få ett par de också och jag finner värde i ett spel från hörnmarknaden här.

Englands offensiv är bra och Sverige lär få slita hårt i det defensiva, men att engelsmännen löser sex hörnor som minst under matchens ordinarie speltid är ett bra spel i min bok och till oddset 1.86 är det taget.

Vill ni rygga så gör ni det här.

Lycka till och kom ihåg:
HEJA SVERIGE!!!

@Soffcoachen på Twitter.