Semifinal #2: Kroatien vs England

Det andra finallaget ska koras och efter den här matchen har vi inte mycket VM-fotboll kvar mer än en final och en bronsmatch. Oddsen på 1X2-marknaden har utsett England till förhandsfavoriter, men jag har en känsla av att det här kommer att bli en riktigt svårtippad match som rent krasst kan sluta precis hur som helst.

England behövde tyvärr inte förta sig i kvartsfinalen mot Sverige och det mår de såklart bra av inför en match som denna. Kroatien har å sin sida stått för ett starkt gruppspel där man såg så bekväma ut i sin spelidé, men här i slutspelet där det är vinna-eller-försvinna som råder har laget darrat en aning.

Vi som såg kroaternas match mot Danmark kan väl inte direkt säga att Kroatien imponerade och frågan är hur mycket bättre de var mot värdnationen Ryssland senast? I så väl åttondelsfinal som kvartsfinal krävdes det straffläggning för att vinnaren skulle koras och båda gångerna har alltså Kroatien lyckas dra det längsta strået genom ett duktigt målvaktsspel och helt klart säkra straffskyttar.

England hade som tidigare nämnt inga större bekymmer mot Sverige i kvartsfinalen, men faktum är att Sverige stod för sin sämsta insats i mästerskapet och det var mer Sverige som var svaga än England som var bra, eller vad tycker ni? Desto jobbigare var det för England i åttondelsfinalen mot Colombia där engelsmännen tvingades till straffsparksläggning för att avancera, vilket de för en gångs skull alltså lyckades med.

Jag liksom många andra är inne på att det blir en målsnål match och min känsla är att vi går till pausvila med ett oavgjort resultat.

0-0 eller möjligen 1-1 i halvtid (tror mer på 0-0…) är vad jag tror – men 1.86 på X i paus duger för mig.

Vill ni rygga spelet gör ni det här.

Lycka till med era spel och tack för att ni tog er tid!

@Soffcoachen på Twitter.