Äntligen måndag!

Då var det måndag igen. Helt galet, men tiden bara rinner iväg. Med nuvarande väder så svettas man bort vad man än sysselsätter sig med så jag misstänker att jag inte är ensam om att se fram emot kvällskvisten då det delvis är lite svalare, men också avspark i dagens fotbollsmatcher av värde.

För egen del fokuseras det på svensk klubblagsfotboll ikväll där vi bjuds på en match från Superettan och en från Allsvenskan.

  • ALLSVENSKAN
    Trelleborg vs Hammarby

Förhandskänslan är att Bajen bör resa hem med en hyggligt stabil trepoängare. Stockholmarna kommer från en 4-1-kross i hemmamötet med Dalkurd och faktum är att det var lekstuga på hög nivå rätt tidigt där.

13’ 1-0 Nikola Djurdjic
17’ 2-0 Muamer Tankovic
36’ 3-0 Nikola Djurdjic
43’ 4-0 Jiloan Hamad
86’ 4-1 Mohamed Turay

Som ni ser ovan var det avgjort redan efter dryga halvtimmen, kanske till och med tidigare än så faktiskt – men hur som helst så var det aldrig något snack och med tanke på rådande tabell där HIF har häng på toppen så bör det ge dem tillräckligt med tändvätska för att ta sig an den här matchen med rätt inställning.

Inget jätteodds på Hammarby-seger, men det ska det inte heller vara. 1.60 duger dock fint för mig och håller ni med ryggar ni spelet enklast genom att klicka här.

************

  • SUPERETTAN
    Örgryte vs AFC Eskilstuna

Om det är toppen mot botten i Allsvenskan så är det toppen mot vad som kan bli toppen i Superettan. Förutsättningarna inför den här matchen är att ÖIS har tre poäng upp till HBK på tredjeplatsen och detta från sin nuvarande sjätteplats. Gästerna däremot har endast en poäng upp från sin fjärdeplats, men däremot hela sju upp till Helsingborg på andraplatsen bakom serieledande Falkenberg.

AFC är ruggigt målsnåla som gästande lag och ser vi till enbart bortamatcherna som är sju stycken i antal har laget 6-4 i målskillnad och detta efter tre segrar, två förluster och två kryss.

ÖIS däremot är ett av seriens bättre hemmalag där de står på fyra vinster, ett kryss och två förluster och för göteborgarnas del är det med 14 gjorda mål framåt och sju insläppta bakåt.


Känslan är att det lär bli en jämn match, men i undertecknads ögon är hemmalaget något för stora förhandsfavoriter och därför väljer jag att testa AFC +0,5 vilket betyder att vi rättar grönt vid X eller bortaseger. Har ni samma känsla? Rygga spelet här.

************

Tack för att ni tog er tid och på återseende!

@Soffcoachen på Twitter.