Ny kväll, nya CL-matcher!

Vilken fantastisk Champions League-kväll vi bjöds på igår. Mycket fokus hamnade på stormötet mellan Liverpool – PSG och vilken fantastisk match det blev. Fem mål och ett sent avgörande vilket gav Jürgen Klopp och hans Liverpool tre välförtjänta poäng. Faktum är att PSG inte hade sin bästa dag på jobbet och hade de fått poäng med sig från Anfield igår så hade det varit en rejäl bonus, men nu fick de inte det och rättvisa skipades.

Jag är extra nöjd med utfallet i den matchen eftersom det spel jag tryckte lite extra på igår, antalet regelbrott (över 24,5) satt i matchens slutsekunder. Det var dramatiskt på många sätt helt enkelt och att det fortsätter så ikväll när nya Champions League-matcher tar vid är ett troligt scenario.

Kvällens matcher:

  • 18:55 Ajax vs AEK

  • 18:55 Shaktar vs Hoffenheim 

  • 21:00 Benfica vs Bayern München 

  • 21:00 Manchester City vs Lyon

  • 21:00 Plzen vs CSKA Moskva 

  • 21:00 Real Madrid vs Roma 

  • 21:00 Valencia vs Juventus 

  • 21:00 Young Boys vs Manchester United

Som United-fan ska det bli extremt intressant att se hur United presterar ikväll. Mourinho fick fart på laget i mötet med Watford senast och så som laginsatsen såg ut då så hoppas man att den mörka tiden med tråkigt (läs: uselt) spel är förbi. Magkänslan är dock kluven då United är lite som en bergodalbana för tillfället – ena dagen bra, andra totalt kass.

Stormatchen hittas i Spanien x2. Jag syftar på Real Madrids möte med Robin Olsens Roma där många tror att Real Madrid utan CR7 kör över Roma – jag tror kanske det, men överkörning? Njae. Real vinner, men bara med 2-0, möjligen 2-1.

Sen har vi Valencia mot Juventus – med CR7. Den matchen tror jag kan bli hur bra som helst. Valencia gör CL-comeback och Juve siktar som vanligt på att vinna hela skiten. Italienarna bär favoritskapet, men får de hål på ett hemmastarkt Valencia? Mitt tips är under 2,5 mål i matchen – eller mållös första halvtimme om ni så vill.

****

En sak kan jag lova och det är att den här Champions League-kvällen kommer bli lika sevärd som gårdagen och precis som igår är det två tidiga matcher, resten sena – men jag gillar inte de nya avsparkstiderna.

Champions League ska spelas 20.45 – nog om det.

****

Tack för att ni tog er tid och lycka till med kvällens spel.

@Soffcoachen