God fortsättning!

Julstöket är över och Soffcoachen är tillbaka. Som ni har längtat va? Erkänn, det skulle jag må bra av.

Hoppas julen har varit till belåtenhet och att ni är nöjda med julklapparna. För egen del handlar det inte om att få utan om att ge dagar som dessa, men det är för att jag är så himla godhjärtad.

Nu när julen är över så slog det mig så sent som igår att det är snart är dags för en riktig semester. Den 7/1 åker jag med familjen till Egypten och steker i solen. Det ska bli skönt – och välbehövligt.

Nog om det och nu lite sportsnack – det är ju trots allt det som bloggen handlar om.

****

Kan inte låta bli att inte börja med Manchester United. På nytt-födda Man United med Ole Gunnar Solskjaer har två raka segrar och en smått fantastisk målskillnad på 8-2.

5-1-segern borta mot Cardiff följdes upp med 3-1 hemma mot Huddersfield igår och nu är det ju faktiskt roligt med fotboll och United igen.

Bara hoppas att det håller i sig.

****

Sen har vi City, det andra Manchester-laget som vanligtvis radar upp den ena segern efter den andra under Pep Guardiolas ledning. Vad har hänt där? Två raka förluster? Jag tappar nästan hakan, men bara nästan.

Efter 2-3-förlusten hemma mot Crystal Palace innan jul var det mest troliga en reaktion utöver det vanliga i mötet med Leicester igår, men icke. City föll igen, den här gången med 2-1 och nu har de fem baklängesmål på två matcher och tre gjorda.

Tänk vad roligt det kan vara ibland, på många sätt…

****

Sen har vi lite handboll också. Som Skövde-pöjk är det extra roligt att prata handboll just nu. IFK Skövde parkerar för den som inte vet om det på en andra plats i Handbollsligan och igår blev det seger hemma mot tabelljumbon AIK med 34-25.

Serieledare är suveräna Kristianstad och Skövde har ett svagt spel på reande fot så frågan är hur roligt det blir när allvaret, det vill säga slutspelet drar igång, men där är vi inte än så just nu nöjer vi oss med att vara näst bäst i Sverige.

****

Det har spelats hockey också. I SHL bland annat där vi bjöds på full omgång så sent som igår.

Färjestad vände och vann hemma mot Växjö och det betyder att FBK fortsätter gå starkt.
Timrå stod för samma bedrift hemma mot ett formstarkt Brynäs och mitt kära Djurgården nollades på hemmais av HV71 i ett välbesökt Globen.

Sen har vi Frölunda som stod för en finfin insats hemma mot Luleå. 5-3 slutade mötet i Scandinavium och visst är det härligt med SHL? Det är nästintill en omöjlig liga att förutspå och redan i morgon är det dags för nya matcher.

Mer om det då.

****

Det finns såklart hur mycket som helst att tala om i sportväg, men för att sy ihop det här inlägget lite snyggt så avslutar vi med att meddela att Småkronorna fick bästa tänkbara start på JVM då en av guldfavoriterna besegrades i premiären.

2-1 mot Finland, samtliga tre mål gjordes i power play och Erik Brännström stod för de svenska fullträffarna.

****

Nu är vi igång igen.

Härligt!

****

Tack för att ni tog er tid och på återseende snart igen.

// Soffcoachen