Bli grym!

Nytt år, nya utmaningar och nya kunskaper.
Är det något du vill ta del av så rekommenderar jag dig att fortsätta läsa det här inlägget.

Här och nu ska vi gå igenom vad som gör dig till en bättre spelare när det kommer till vadslagning och det som sägs i den här bloggen är min uppfattning. Det betyder nödvändigtvis inte att du upplever att det fungerar, men jag är tämligen övertygad om att du knappast gör bort dig om du delar min åsikt.

För att bli en framgångsrik spelare behövs flera ingredienser och några av dessa är viktigare än andra, men de tio viktigaste ska listas och det behöver nödvändigtvis inte vara i numerisk ordning, men nu kör vi.

  • Spelvärde – vad är det?

Att bygga spel på ”säkra” odds är det många som gör, men är det något värde i det? Med ”säkra” odds menar jag favoriter till priset @1.25 och runt det. De sitter många gånger, men det förekommer naturligtvis skrällar och de infaller sig oftare än vad man kanske kan tro. I min bok är det helt uteslutet att bygga spel på så låga odds då det krävs en drös med matcher för att det ska bli värde i en kupong och då matematiken så enkel som så att ju fler spel du placerar på en kupong, desto större chans till bom. Spelvärde finns inte i så låga odds, det är runt @1.50 och över som det händer grejer, men också lurigare att träffa rätt såklart, åtminstone om man ska tro sannolikheten i oddset.

  • Magkänsla – kan man lita på den?

Mycket i mig vill bara skrika nej, men samtidigt inte. Följer ni mina spel och texter så är de ofta byggda på en känsla, en magkänsla. Den infaller sig när man hittar ett spel som man tror på och ibland litar man på den och ibland inte. Det finns stunder då man bara ser att vasst odds framför sig och går man bara på oddset är man farligt ute. Det krävs en hel del tur för att sätta ett sånt typ av spel där man bara går på oddset, men en bra spelare har tur, eller vad säger man? Tipset är dock att göra bakläxan och med det sagt menar jag läs på. Kolla statistik, kolla form, kolla tabelläge. Ju mer du hittar som stärker magkänslan, desto bättre känns det och spel handlar om känsla.

  • Sätt en månadsbudget – dela upp den

För oss som spelar och gjort det ett tag så vet vi att det finns stunder som går bra, men också de som går mindre bra. Därför är det otroligt viktigt att ha en budget som dels plånboken tillåter, men också som du kan stå för. Själv har jag en budget som jag delat upp per månad och som sedan bryts ner i en veckobudget. Detta är för att jag dels ska få ut det man går plus, men också för att inte sätta i system att gå mer back än vad ekonomin tillåter. Köper ni resonemanget så spelar ni med förstånd, för er som inte gör det så tycker jag att ni är farligt ute för även om det går bra just nu så lär det komma en period som inte är riktigt lika lyckosam och då gäller det att kunna stå emot. Spela med ansvar helt enkelt.

  • För statistik

Om du för statistik över dina spel med hjälp av diverse spelböcker som finns där ute så har du ett enkelt redskap som talar om vilka spel du lyckas med på ett enkelt sätt. Man kan själv välja hur avancerad spelbok man vill ha, men ju noggrannare du är här desto mer kan du ta nytta av den i det långa loppet. Att placera ett spel då och då är en sak, men spelar du dagligen och varierar dig mellan olika marknader och ligor så kan det vara klokt att få en överblick på vad som fungerar och vad som inte gör det. Vissa ligor kanske du har mer framgång i än andra, eller är det en viss marknad som du är bäst på? Spelboken ger dig svaren. Använd det.

Tipsen ovan kan tyckas vara enkla, men de är ack så viktiga. Vill du pyssla med betting under en längre tid så krävs det att man tar sitt ansvar fullt ut.
Jag spelar mycket, det gör jag – men jag spelar inte för mer än vad min ekonomi tillåter.

Det bör inte du heller göra.

// Soffcoachen