Inför Shanghaifinalen

Årets näst sista mastersfinal. En tennisfest och en av årets hetaste matcher? Nja, kan inte inte. Inte om det blir som jag tror i alla fall.

10:30 Djokovic-Coric 1,11-7,25 Bethard

Ni ser ju på oddsen. Det finns inte så många andra heller som tror på att det här riktigt blir något. Det är skillnad mellan att möta Federer och Djokovic, och det lär Coric bli varse här under förmiddagen.

Det som talar för Coric är förstås att han spelade så extremt bra igår. Servar, och spelar, han likadant idag, då är han en bit på vägen till att slå Djokovic. Tyvärr inte hela vägen, och där börjar det väl kännas tveksamt om han ens kan klara det. Han gjorde en av sitt livs bästa matcher igår, men det kanske inte räcker idag. Så tufft är motståndet. Han kan idag inte vinna enbart genom att pressa upp tempot. Det går inte att pressa bort Djokovic med tempo. Och serven, jag vet inte, men jag tror Djokovic kommer bolla gris med den.

Så, jag tror inte att Coric kommer krossa Djokovic som han krossade Federer. Det tror nog ungefär ingen.

Hur kommer det bli då?

Jag tror att Coric chans idag är att göra precis tvärtom det han gjorde igår. Att ta en tillbakadragen position, att försvara sig, och tvinga Djoovic att sätta egen fart på bollen. Om Djokovic då har en riktigt dålig dag blir han frustrerad och Coric kan med sin säkerhet och sitt krigande börja närma sig segern. Nu tror jag tyvärr inte att han kommer välja det spelsättet. Han kommer försöka pressa upp tempot vilket är dumt. Titta bara på Cecchinato som antagligen spelade sitt livs bästa set, åtminstone på hardcourt, mot Djokovic tidigare i veckan men han vann ändå inte. Det är nästan omöjligt att slå Djokovic genom att stå och mosa på i skyhögt, jämnt tempo.

Vi hoppas på en jättematch, men vi tror kanske inte riktigt på det. Det är förutsättningarna inför förmiddagens final. Vid vinst för Djokovic är han imorgon 200 poäng efter Nadal på rankingen. Det är inte mycket till snack om vem som kommer vara världsetta vid årets slut. Hyfsad upphämtning får man säga men ja, han har ju tagit nästan alla poäng sen i somras, Djokovic. Då går det fort.