Rafadags

Jag är ute och fladdrar lite den här veckan, hörni. Det blir som det ska igen imorgon, men vi ska ju inte helt ignorera tennisen för det. För det här är ju en stor dag. Det är Rafadag. Dags för Nadal att spela årets första grusmatch.

14:30 Nadal-Bautista 1,09-10 Bethard

Rätt högt odds ändå för att vara Nadal och grus, eller? Jag tycker det känns så. Det finns en liten osäkerhet bland folk kring hur det egentligen kommer se ut det här.

Men jag tror ju att det här kommer gå bra. Jag tror att han kommer vara i gott skick idag, Nadal, och jag tror att han vill ställa skåpet på rätt ställe direkt. Väldigt underskattad grej skulle jag säga. Det gäller alla de stora spelarna. Att ja, det är viktigt för den att vara bra, det kan man ju säga att det är det viktigaste, utan att överdriva. Men det är också viktigt att visa hur bra man är. Det är viktigt för Nadal att tidigt under den här grussäsongen visa att han är lika oslagbar som vanligt, så att det inte blir det där att det sprider sig i omklädningsrummet att han kan besegras. Då är det nämligen plötsligt många som kommer åtminstone försöka ta chansen.

Två inbördes möten mellan Nadal och Bautista. Båda på grus, och Bautista har som mest kommer upp till fyra gem i ett set. Otroligt problematiskt för Bautista att möta Nadal. Ingen höjdare på att slå på höga bollar, Bautista. Hans teknik och flacka slag gör det liksom omöjligt för honom att vara bra på det och det blir därmed nästan omöjligt för honom att göra en bra match mot Nadal. Och gör inte Bautista en bra match mot Nadal, på grus dessutom, då förstår ni ju hur det slutar, så att säga.

Intressant för övrigt hur olika de är som spelare. Går det att spela tennis på mer olika sätt än de här två gör? Kanske, de är trots allt båda baslinjespelare, men sättet de slår slagen på. Bautistas snudd på underskruvade grundslag mot Nadals enorma toppspin.

Hur som helst, det här är ju intressant. Det här tycker jag man ska titta till. Ett första smakprov på hur grussäsongen kommer bli. Hur bra är Nadal?