Imponerande favoriter

Idag var de bra. Favoriterna. De stora spelarna. Och vi får därmed en jäkla avslutning i Shanghai nu i helgen.

Man kunde ju önska att jag hade kunnat hissa Federer lite mer än jag nu kan. Det var riktigt bra i första set mot Nishikori. I alla fall i jämförelse med tidigare i veckan. Men sen blev det värre, och om Nishikori tagit den där poängen som krävts för att få till ett skiljeset, då hade han varit rysligt illa ute, Federer. Det är en sak att strula lite och släppa in Bautista i matchen som han gjorde igår. Det löser sig oftast på något sätt till slut. Men när han nu började felträffa, och Nishikori fick möjligheten att ställa in siktet, det där hade kunnat sluta alldeles fel för Federer. Grym jäkla avslutning av tiebreaket dock. Ett par dåliga poäng av Nishikori, men mest bra av Federer som vann de fem sista poängen från underläge 1-4. Det har blivit väldigt bra den här veckan för Federer sett till vad han presterat. Nu är finaldoften oerhört stark. Låt oss hoppas att han fixar det.

Motståndare i morgondagens semi blir Coric, som väl inte gjorde någon kanonmatch mot Ebden riktigt. Svårt att spela jättebra mot Ebden dock då Ebden har så pass stort fokus på att rycka sönder och förstöra matchbilden. Han är ändå stabil, trygg, Coric. Han går aldrig ner sig koncentrationsmässigt och i en sån här situation, där han spelar en av sina hittills viktigaste matcher där han också har lite press på sig att vinna, räcker det mycket långt. Ebden får vara jättenöjd med kvartsfinalplatsen. Det var väl hans livs turnering det här får man säga. Om han vunnit idag hade han varit Australiens högst rankade spelare på måndag. Hade varit lite sjukt det, för någon stor spelare är han verkligen inte, Ebden. Snacka om att kräma ut precis allt av vad man har att jobba med. Imponerande.

Djokovic är turneringens stora favorit. Han var det från början och han har växt sen dess. Jag vet inte om han är uppe på sin högsta nivå riktigt, det är han väl inte, men det är han ju ärligt talat aldrig om han inte möter Nadal. Det är såhär han är. Och han är sjukt svår att komma åt. Anderson gjorde ett kanonset och kom till tiebreak. När han förlorade det orkade han inte i nästa. Väldigt lik Cecchinatos prestation igår. När man spelar bland det bästa man kan i första set, och det inte räcker, hur i hela världen ska man orka liksom? Går ju inte.

Och Zverev fortsätter se jättebra ut. Raka, stabila set mot Edmund. Synd för honom att han får Djokovic och inte någon av de andra imorgon. Oflyt, för den här veckan är han riktigt bra.

Semifinalerna imorgon, jodå. De blir ju bra. Men finalen som vi kan få på söndag, ojojoj.