Inför Båstadkvartarna

Fredag, kvartsfinaler. Det här ska vi titta till.

Först ut, spanjorer. Det är ju bra nivå på matchen, inget snack om det, men jag vet inte. Det kittlar inte. Kan vara mig det är fel på dock, för Verdasco är ju alltid på något vid underhållande, och en matchbild där Verdasco får ösa på mot Carreno Bustas motande, det är ju jättefint i teorin. Samtidigt så, det är väl något av en känsla att de faktiskt inte bryr sig så mycket. Det är tyvärr lite så med de här små turneringarna. Det är ett problem man inte kan komma ifrån när det delas ut så få poäng och så små pengar att de bra spelarna inte har så stor anledning att anstränga sig det där lilla extra. Eller vad säger ni om 900 000 kronor till vinnaren i Båstad? Ingen kan ju verkligen lura sig att någon av de här spelarna överhuvudtaget bryr sig om det. Skit i startpengarna, och låt spelarna komma om de vill istället för att vinna prissumman, som man i så fall kan pressa upp till åtminstone den dubbla. Man får kanske lite färre stjärnor, men de ”stjärnor” man nu får bryr sig ändå ingen om. Eller vad säger ni, köpte ni er Båstadbiljett för att se just Carreno Busta? Nej, det gjorde ingen av er nej.

Fognini-Delbonis, det är roligare. Fognini, kämpar han idag? Jag tror att han kämpar mer idag i alla falkl, och därför tycker jag oddset på honom är rätt intressant. Delbonis har sett jättebra ut under veckan och är en farlig spelare på grus, men det blir ett rent baslinjebollande det här, ett bollande där Delbonis inte vill behöva försvara sig alltför mycket och om Fognini börjar ösa på, då tror jag inte Delbonis kan stå emot. Hoppas han är på gott humlr idag, Fognini. Vi behöver liksom ha honom kvar till helgen, annars blir det inget roligt. Men kul match det här. Den ser jag fram emot.

Gasquet var ju egentligen rätt bra i de två sista seten mot Melzer igår, men hur bra är Gasquet egentligen på grus numera? Det känns som att det mer och mer är på snabba underlag som han kan hävda sig. Jag tror dock att det kommer gå bra för honom det här. Hans variation bör bita ganska bra på Ruud som helst har ett ganska rent bollande i sina matcher och jo, jag tror vi får behålla Gasquet till helgen.

Och så avslutar vi med Bolelli-Laaksonen, en match som egentligen inte ska kunna spelas i en kvartsfinal i en atp-turnering. Bolelli är värd att vara här efter sin seger mot Schwartzman, men Laaksonen, han förlorade i kvalet, slog sen Londero som han torskade mot i kvalet, och sen vinst mot en Berrettini som för dagen var totalt värdelös. Nja, håller inte riktigt. Vi får hoppas att Bolelli pallar för möjligheten att nå sin största framgång på flera år här. För om Laaksonen skulle gå till semi i Båstad, då är det ett sånt där tecken på att turneringen inte mår särskilt bra.

Så säger vi. Det kan bli helt okej, bra, hoppas jag, men jag hade nog egentligen velat se fram mer emot en kvartsfinaldag i Båstad än jag gör inför denna. Lite trött känns kvartsfinaluppställningen, så är det bara.

Ska vi satsa en slant kanske?

Ja…Carreno Busta? Tycker Verdasco borde vara den minst betrodda av de där fyra i toppen varifrån vi troligen får slutsegraren. De andra tre med ungefär lika stor vinstchans, så då tar man ju Carreno Busta som är den minst kapabla, men mest stabila av dem.

Noterbart att Bolelli är en väldigt trolig semifinalist på grund av lottningen, så att då sitta med honom till 7 gånger pengarna kan ju vara rätt mysigt, särskilt om nu Ruud skulle skrälla mot Gasquet idag, den möjligheten finns ju tveklöst. Då är Bolelli plötsligt klar favorit till att nå final. Kanske är det Bolelli man ska spela, vad vet jag. Det där får ni sköta själva, mina vänner.