Semidags i Båstad

Jag tror att jag precis kom fram till att det är mig det är fel på, det är inte dig, Båstad. Turneringens tre största namn är framme i semifinal, men ändå känner jag mig inte nöjd. Ändå känns det inte superlockande, och ska man vara riktigt ärlig, om den här turneringens spelats någon annanstans hade jag inte skrivit många ord om den här på sidan. 250-turneringar handlar liksom inte om att se de stora namnen, på något vis. Det är roligare att se de här spelarna i matcher som betyder något, som de bryr sig om. Att det är på tv och inte på plats spelar egentligen inte så stor roll. Det var skitkul att vara i Båstad de första dagarna och se de lite mindre namnen kämpa, frusta, och slita men när det nu drar ihop sig, visst kommer jag titta, men jag ser redan fram emot de lite större turneringarna som kommer framöver.

13:00 Fognini-Verdasco 2,05-1,86 Bethard

Om Carreno Busta slagit Verdasco igår hade vi i den här semin haft två av världens 15 bästa spelare mot varandra. Det är rätt bra för att vara i en 250-turnering kan jag säga. Nu vann Verdasco istället, och ingen tackar nog nej. Han är roligare än Carreno Busta, och var den här veckan också bättre. Ska han till sist få vinna Båstad nu kanske, Verdascp= Det vore ju på något sätt rättvist. Han har varit en minst sagt trogen besökare de senaste dryga 10 åren.

Fördel Verdasco i de inbördes mötena, lite intressant. Fognini har vunnit på gräs och hardcourt, men 3-0 Verdasco på grus. Ska sägas dock att bara två av matcherna är från någorlunda modern tid. En förra året på hardcourt i Shanghai som Fognini vann och den andra i år i Rio de Janeiro där Verdasco vann. Sen tre från 2010 och en från 2008, det var ett tag sen och Fognini var inte så gammal då, så inget konstigt att Verdasco har plus från den tiden.

Tycker inte någon ska ha svårt för den andra. Två mycket offensiva spelare. Fognini den för mig klart bättre. Verdasco har en liten svaghet i sin backhand, Fognini har inga svagheter förutom sin måttligt fungerande hjärna.

Jag håller med oddsen om att Verdasco är favorit. Fognini är bättre, men det känns som att Verdasco vill mer den här veckan och i såna här matcher betyder sånt väldigt mycket.

Borde kunna bli rätt kul spel. Väldigt offensiva spelare som är bland de bästa på att sätta egen fart på bollen. Borde kunna smälla ganska bra med andra ord.

15:00 Gasquet-Laaksonen 1,18-5,35 Bethard

När en spelare står i över fem gånger pengarna i en semifinal på atp-touren, då har man antingen lyckats få ett väldigt stort namn till turneringen, typ Nadal, eller så är det en spelare som kanske inte borde vara i semifinal på nivån, som Laaksonen här.

Lite lustigt faktiskt. Laaksonen har inte vunnit mer än två matcher i samma turnering på hela säsongen, och då har han i princip bara spelat challengers. Nu uppe på challengertoutren, och plötsligt går han till semi, efter att egentligen ha förlorat i kvalet. Finn ett fel liksom. Han har rasat på ranking efter alla sina tidigare förluster, och ett totalt rankingras väntade under årets andra halva om han inte gjort det här resultatet. Det här räddar honom dock och ja, det svänger fort i tennisvärlden ibland.

Lillebror Melzer, Ruud, och Laaksonen. Det blir Gasquets väg mot finalen i Båstad. Det finns de som har värre veckor i tennisvärlden, kan man säga.