Börjar tunnas ut lite?

Det här blir ju faktiskt lite komiskt. Varje år väljs några spelare in i tennisens hall of fame i samband med grästurneringen i Newport.

Förra året Roddick och Clijsters. Stora spelare båda två, som om man bara inte sätter gränserna alltför högt, kan placeras in som stora spelare genom tiderna.

I år…Mchael Stich.

Tanten till höger där blev också invald. Hon spelade en del dubbel på 80- och 90-talet.

Sånt här är så förstås bara hittepå, det är inget att bry sig om, men visst kan det bli lite problematiskt när det blir dags för Federer, Nadal, och Djokovic att bli invalda. Ska de komma och träffa de här medelmåttorna och i princip fråga, ”och vem fan är du”, när de blir invalda.

Nja, Michael Stich är nog inte mycket till legend, nej. Legendar ska man nog säga om man fortfarande råkar leva förresten. Han vann en Grand Slam-titel, var aldrig världsetta, och vann inte 20 atp-titlar ens. Tittar man på hans siffror så kan han jämföras med Enqvist, ungefär. Och Enqvist vet väl faktiskt knappt ens folk i Sverige vem han är så länge man inte är väldigt tennisintresserad. Det enda som skiljer dem är Stich Wimbledontitel. Enqvist vann ett par titlar mer, de vann lika mycket pengar, hade i princip samma högsta ranking, och så vidare. Dags för Enqvist nästa år kanske, vem vet. Och någon okänd tant också kanske, det blir väl bra det.