Foggy Båstadvinnare

Blev väl som det skulle det där tycker jag. Massor av strul, tresetare i alla matcher utom en, men ändå på något vis överlägsen. Det var Verdasco som var i närheten av honom, men i övrigt var det inget snack om saken. Jag tycker Fognini var en rätt överlägsen Båstadvinnare i år.

Finns inte så fasligt mycket mer att säga om veckan egentligen. Det händer ingenting utöver det vanliga i Båstad längre. Det är inte glödhett, men det var liksom inte bara fem utan närmare tio år sen det var det, så det ska man ju inte ens påpeka. Det är en väldigt ordinär tennistävling som har sina goda sidor men också vissa mindre goda. Ändå en överlag okej upplaga. I vanligt ordning numera inget affischnamn att tala om och inte mycket till svenskframgångar så det blir lite mellanmjölk över det men samtidigt, Fognini är tveklöst en av världens bästa grusspelare, och han fick värdigt motstånd i både semi och final. Det är okej för en 250-turnering, så man ska inte klaga alls.

Måttligt med publik. Aldrig fullt, men helt okej. Intresset finns där trots att man numera mest bara mjölkar på med det som man har. Det där drivet som man kände fanns i Båstad för några år sen från arrangörshåll är bortblåst så det bara smäller om det men det räcker ändå det här. Det räcker så länge man som i år åtminstone får med sig ett fullt dugligt startfällt. Jag tror att man kanske ska vara lite uppmärksam så man inte låter nivån på fältet förfalla ännu mer men som sagt, så länge det är som nu håller det rätt bra.

Vad laddar vi om för nu då?

500-turnering i Hamburg. Bara några mil bort för min del som den här tiden på året befinner mig så långt söderut som det bara går i Sverige. Man kanske skulle svänga förbi. Trevlig turnering det men nja, rätt svagt startfält i år så jag står antagligen över. Höghöjdstennis i Gstaad, brukar alltid vara lite spännande då det ofta skräller en del. Och så starten på sensommarens stora grej, hardcourtsäsongen i USA drar igång med 250-turneringen i Atlanta. Det står aldrig stilla i tennisvärlden, mina vänner, och det är så otroligt härligt att det är på det sättet.

Vi hörs imorgon förmiddag med snack inför de där turneringarna.