Inför veckans turneringar

Vi ska kolla vad vi har framför oss den här veckan. Så är det. Kanske ingen sån där episk utläggning som inför de stora turneringarna, men en titt, det ska vi utan tvekan ta oss.

Hamburg

De mår lite bättre, 500-turneringarna än vad 250-turneringarna gör. Här behöver man inte på samma sätt betala medelmåttor för att de ska komma och spela. Hit kommer de halvbra spelarna för att tjäna prispengar och plocka poäng. Thiem får så klart bra betalt för att vara med, Schwartzman får en slant och så vidare men det är inte lika tydligt som i exempelvis Båstad, att de bra spelarna fått betalt det de ska ha redan innan turneringen och sen åker dit och får se hur det blir, om de orkar kämpa.

Lite sämre klass än vanligt. Nadal har ju varit här några gånger exempelvis.

Thiem mjölkar det sista ur grussäsongen. Det är väl rätt smart. Han håller ju inte på andra underlag och han får finna sig i att vara favorit här men motstånd finns ju. Såna här turneringar blir ganska jämna. Visst är Thiem mycket bättre än spelare som Millman, Gasquet, Carreno Busta, Kohlschreiber, Cuevas och så vidare men han kan samtidigt mycket väl förlora mot dem.

Schwartzman borde väl kunna prestera lite bättre den här veckan och bra lottning med Ruud i första omgången. Otroligt faktiskt att Ruud lyckas suga in wildcards till både Båstad och Hamburg. Det finns det ingen riktig rimlighet i. Han är inte spännande och han är knappast någon blivande världsartist direkt. Cecchinato mot Monfils i första omgången på den kvarten. Inte dumt. Och vinnaren där mot Schwartzman. Kan bli kul.

Dzumhur håller inte riktigt på grus. Inte gjort i år i alla fall, så riktigt fin chans för Verdasco där. Men farligt motstånd direkt för Verdasco. Lajovic är rätt bra just nu. Men Verdasco ska väl kunna nå semi tycker jag och på det viset fortsätta förbättra sin ranking något.

Många jämna matcher att vänta i Hamburg. Spetsen saknas, men jämnt och kul kan det blir.

Thiem stor favorit, så ska det så klart vara. Men 2,90, jag hade inte spelat. Jag hade kört Verdasco, som är på gång och har en utvecklingsbar lottning, eller Mayer som vunnit den här turneringens två gånger tidigare, det ska respekteras.

Gstaad

Höghöjdstennis i Gstaad. Inte lika extrem höjd som i Quito exempelvis, men det är höjd det här och det är viktigt att notera när man exempelvis ska spela på den här turneringen under veckan.

Fognini kör på, och det har hänt förut att han vunnit ett par veckor i rad. När han väl får upp ångan brukar han kunna köra på. Får fin återhämtning här också. Han spelar inte förrän onsdag eller torsdag. Lite halväcklig öppningsmotståndare kanske dock. Hanfmann har varit i final här förut. Han har kapacitet på höjd med sitt offensiva spel. Var svag i kvalet i helgen dock, Hanfmann, så jag tror han kan ryka mot Zopp idag.

Ymer med, inte favorit mot Daniel i första omgången, men en sjukt bra chans. Ymer kom in som fältets lägst rankade spelare, lite flyt, och han möter Daniel som antagligen är fältets näst sämsta spelare bortsett från wildcarden. Kanonchans, och med normal form ska han slå Daniel men han känns ju tyvärr inte sådär glödhet just nu, Ymer. Men om han hittar någon slags nivå, vilken jäkla chans. Vinnaren av Garcias-Lopez och Carballes Baena för en plats i kvarten, det är en otrolig chans det. Hoppas han får till det.

Coric är väl den som är Fogninis utmanare. Sen kan vad som helst hända i såna här turneringar. Man vet inte vilka som kämpar och det är ofta som det blir oväntade namn långt fram men om de vill och presterar någorlunda, då ska det vara Fognini och Coric i final.

Att oddset på Bautista är så pass felaktigt, inte en jäkla chans att han är favorit, så blir det värde på både Fognini och Coric. Jag tycker egentligen man ska spela båda dem, för då tror jag man har slutsegraren.

Atlanta

Starten på det som vi har att hålla mest koll på under resten av sommaren, hardcourtsäsongen i USA.

Men det är en smygstart. Det är bra nivå det här, men de allra flesta bra spelarna väntar någon vecka till.

Isner och Kyrgios, eller någon skräll, det är väl vad som är läget. Chung gör comeback också förresten. Vi minns ju var han var nivåmässigt innan sommaren. Då var han på väg mot topp-10. Nu skadad länge, och missade både gruset och gräset. Kanske han inte gråter över i och för sig. Det är hardcourt som är det underlaget som han är att räkna med. Man kanske inte kan förvänta sig för mycket från honom den här veckan dock. Han var varit borta rätt länge.

I övrigt mycket mellanmjölk tycker jag. Vi får hoppas det blir kul framåt helgen.

Inget värde på favoriterna. Chardy eller Zverev kanske? Kapaciteten finns på båda två.