Osannolikt osannolikt

Nej, jag stammar inte i min rubrik. Det här måste vara något av det mest osannolika osannolika man skådat.

Inom bara några minuter så gav två spelare, i samma turnering, upp sina matcher i stor ledning. De hade nästan vunnit matcherna. Melzer var rätt överlägsen, som siffrorna indikerar, och Arguello hade rejäl press på De Greef. Han var precis på väg att skaffa fram breakboll till 4-2 när han skadade sig.

Dråpligt nog så skadade de sig dessutom på exakt samma där. Båda två jagade en stoppboll, gled mot den, och precis mot slutet av glidningen tog det stopp i gruset och de stukade olika delar av kroppen. För Melzers del var det det vanliga, fotleden. För Arguellos del…ja, ryggen, kanske. Mycket märkligt.

Inget konstigt med oddsen vad jag kan se. Annars var det ju liksom lite bra för att vara sant det här, att två spelare ger upp samtidigt i helt identiska lägen. Det var nog bara bland de värsta oturminuterna som förekommit i en tennisturnering. Det är ju inte direkt ofta det här händer, att spelare ger upp i stora ledningar. Det händer någon gång per månad kanske, alla turneringar inräknade. Nu hände det alltså två gånger, i samma turnering, på några minuter.

Vill ni kolla in det med egna ögon så har ni matcherna i vanlig ordning på livestream.com/atp.