Slutspelsracet

Snart dags för den sista stora grejen i år att dra igång, den amerikanska hardcourtsäsongen. Och sen lite annan hardcourt i Asien och Europa efter det. Hur ligger vi till då? Det är dags att börja titta lite på ranking, och spåna kring hur den kommer se ut vid slutet av året.

Faktiskt ingen som är matematiskt klar för slutspelet ännu. Nadal saknar 300 poäng för att vara det men givetvis, även om de inte plockar en enda poäng till i år så har de tre första antagligen en slutspelsplats. Mellan 3000 och 3500 poäng brukar krävas för en slutspelsplats. Med andra ord, det ser faktiskt rätt mörkt ut för spelarna som just nu ligger lite bakom. Det går ju liksom en gräns där efter Isner. Jag tror knappt att någon av spelarna bakom Isner kommer komma upp i 300 poäng. Väldigt tveksamt skulle jag säga. Och rätt liten chans att det inte blir de som ligger bland de åtta första nu som når slutspelet. Isner har rätt mycket att ta in, och jag tror inte han klarar det.

Ovanligt ospännande alltså, eller vad tror ni?

Det man dock kan säga är att om de där åtta får vara skadefria, vilket jäkla slutspel vi får i år i så fall. Lite annan nivå jämfört de senaste åren. Man hade ju velat ha in Murray där också, men han har inga poäng alls nu, och måste alltså plocka 3500 poäng någonting, minst, under årets sista månader. Han måste vinna US Open, och spela riktigt bra i övrigt också. Det klarar han tyvärr aldrig.